Θρήνος για τον Γιώργο Ποζίδη – Πέθανε ο γνωστός Ολυμπιονίκης και επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων

Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε η ξαφνική απώλεια του Ολυμπιονίκη, Γιώργου Ποζίδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά και για τις «μάχες» που είχε δώσει στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, κερδίζοντας πάμπολλες διακρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, βρισκόταν σε ταβέρνα στην Επανομή και υπέστη ανακοπή. Σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες χωρίς αποτέλεσμα, αφού τελικά ξεψύχησε.

Ως ένδειξη πένθους το νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός στην παραλιακή θα μείνει κλειστό. «Είναι μια δύσκολη μέρα , μια μέρα που μας πονάει . Η επιχείρηση, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, οι συνεργάτες και το προσωπικό συμμετέχουμε στο πένθος για τον απροσδόκητο χαμό του επιστήθιου φίλου και συνεργάτη Γιώργου Ποζίδη Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του και νιώθουμε μέλος της . Σε ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη του σήμερα Παρασκευή 2/8 το (…) δε θα λειτουργήσει ..», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χάρης Λεμπιδάκης στο Instagram.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Ποζίδης:

Ο Γιώργος Ποζίδης, «τίμιος γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε ασχοληθεί από πολύ νέος με τον αθλητισμό. Είχε βγεί 6ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ο Γιώργος Ποζίδης όταν αποφάσισε να μπει στο χώρο του αθλητισμού είχε στο μυαλό του την πυχμαχία. Μπήκε τυχαία στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των δυνατών. Το «φλερτ» κράτησε λίγο εξαιτίας του προπονητή της πάλης, Στέφανου Ιωαννίδη. Βλέπετε, μάγευε το νεαρό Ποζίδη στις προπονήσεις των παλαιστών. Έτσι ξεκίνησε μια πλούσια σε διακρίσεις καριέρα για τον αθλητή από την Μαυροπηγή Κοζάνης, που πήγε στη Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις των ΤΕΦΑΑ.

Στα ΤΕΦΑΑ δίδαξε και ως καθηγητής, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996). Διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης. Είχε δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.

Read More

And More