Θρήνος! Πέθανε ο Prince

Δυστυχώς, το χειρότερο σενάριο επιβεβαίωσε το TMZ, με τον μαγάλο καλλιτέχνη Prince να άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια. Νωρίτερα επικράτησε θρίλερ για το ποιος ήταν ο άντρας που πέθανε στο κτήμα του στη Μινεσότα. Συγκεκριμένα αναφέρει τοTMZ: “Ο καλλιτέχνης γνωστός ως Prince πέθανε, όπως μαθαίνει το ΤΜΖ. Ήταν 57 ετών. Η σορός του βρέθηκε στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης”.

Ο τραγουδιστής έξι μέρες πριν, είχε μπει στο νοσοκομείο με γρίπη και μάλιστα είχε γίνει αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, καθώς βρισκόταν εν ώρα πτήσης όταν ένιωσε αδιαθεσία. Την επόμενη ημέρα όμως εμφανίστηκε σε μια συναλία για να δείξει στους θαυμαστές του ότι είνα καλά. Ωστόσο ακύρωσε ακόμη δύο εμφανίσεις του, για λόγους υγείας.

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, με τις πολλές επιτυχίες και τα ακόμη περισσότερα ονόματα, δεν είχε σταματήσει για πάνω από 30 χρόνια να προκαλεί το κοινό, τους κριτικούς και τη μουσική βιομηχανία, ενώ κατάφερνε να είναι πάντα στην επικαιρότητα. Ο Prince Rogers Nelson, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Prince, γεννήθηκε στη Μινεσότα. Ο πατέρας του ήταν πιανίστας, από τον οποίο πήρε και το όνομα του, αφού το ψευδώνυμο του επί σκηνής ήταν “Prince Rogers” και η μητέρα του τραγουδίστρια της jazz. Στην παιδική του ηλικία υπέφερε από επιληψία και είχε συχνές κρίσεις. Μαζί με την αδερφή του, Tyka, απέκτησαν από νεαρή ηλικία ενδιαφέρον για τη μουσική.

To 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «For You», στο οποίο ο Prince έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια. Μαζί του στις συναυλίες τον συνόδευε ο Andre Cymone στο μπάσο, ο Dez Dickerson στην κιθάρα, ο Bobby Z στα drums και οι Gayle Chapman και Doctor Fink στα keyboards. Η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση έγινε στο Λος Άντζελες μπροστά σε στελέχη της Warner Bros, που δεν πείστηκαν από τις δυνατότητες του τραγουδιστή και θεώρησαν ότι είχε ακόμα χρόνο να αναπτυχθεί.

Το επόμενο album του με τίτλο «Prince», έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard συμπεριλαμβάνοντας τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad?» και «I Wanna Be Your Lover», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy».

Την περίοδο εκείνη άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones. Παράλληλα, έφτιαξε μια side project μπάντα, τους «The Time», με τους οποίους κυκλοφόρησε τέσσερα albums. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το «1999», που έφτασε στην κορυφή των charts, ενώ το videoclip για το «Little Red Corvette» κονταροχτυπιόταν στο rotation με το «Billie Jean» του Michael Jackson.

Μία από τις καλύτερες ερμηνείες του το 1985

To1996 παντρεύτηκε με την χορεύτριά του, Mayte Garcia. Mια προσωπική τραγωδία, όμως τον σημάδεψε, καθώς ο γιος τους γεννήθηκε με το σύνδρομο Pheiffer και πέθανε μετά από μια εβδομάδα. Το ζευγάρι χώρισε το 1999. Ξαναπαντρεύτηκε με την Manuela Testolini και χώρισαν το 2006. Είχε βρεθεί και με άλλες διάσημες όπως την Madonna, την Kim Basinger και την Carmen Electra.

Read More

And More