Θρήνος – Πέθανε ο “θεός” της μπάλας Ντιέγκο Μαραντόνα

‘Εφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα (Diego Maradona)  και την είδηση μετέδωσε στο Live News, o Νίκος Ευαγγελάτος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μεγάλος αθλητής με την γεμάτη ζωή έφυγε στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς.

Πριν 3 εβδομάδες ο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να αφαιρεθεί κάποιο αιμάτωμα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε το 1960 στο Μπουένος Άιρες και θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013).  Έχει αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Στην ηλικία των 8 ετών εντοπίστηκε από έναν ανιχνευτή ταλέντων ενώ έπαιζε στην γειτονιά του, το σύλλογο Εστρέλια Ρόχα. Ο τότε προπονητής της ομάδας νέων Κορνέγιο είχε πει: «Όταν ο Ντιέγκο ήρθε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς για δοκιμές, ήμουν πραγματικά τρελαμένος από το ταλέντο του και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν μόλις οκτώ ετών. Τον ρωτήσαμε για την ταυτότητά του, ώστε να το ελέγξουμε, αφού παρόλο που είχε τη διάπλαση ενός παιδιού, έπαιζε σαν ενήλικας. Όταν ανακαλύψαμε ότι μας είπε την αλήθεια αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας καθαρά σε αυτόν».

Φωτογραφίες: Επίσημο προφίλ facebook 

Read More

And More