Θρήνος στην κηδεία του Γιάννη Κακουλίδη – Οι διάσημοι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν

Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Κακουλίδη. Ο γνωστός συγγραφέας και επικοινωνιολόγος έφυγε από την ζωή στα 69 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:00 στον Άγιο Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία Πεντέλης.
Ο Γιάννης Κακουλίδης ήταν διαφημιστής, επικοινωνιολόγος, ποιητής, συγγραφέας και σύμβουλος της ΔΗΜΑΡ. Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο στις αρχές Νοεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Γιάννης Κακουλίδη
Στην κηδεία για το στερνό αντίο βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη με την Αλεξία Μπακογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Γιάννης Πανούσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπαδάκης και πολλοί άλλοι.

Η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κώστα και την Αλεξία Μπακογιάννη
O Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία.

Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.
Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες. H παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.
Ο Γιάννης Κακουλίδης είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας και υπεύθυνος Πολιτισμού του κόμματος.

Δες φωτογραφίες:

Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης

Φώτης Κουβέλης

Ευάγγελος Βενιζέλος

Γιάννης Σμαραγδής

Γιώργος Παπαδάκης

Αλέκος Φλαμπουράρης

Λόλα Νταϊφά

Ηλίας Μαροσούλης

Παύλος Τσίμας

Μανώλης Μητσιάς

Γιάννης Πανούσης

Read More

And More