Θύελλα αντιδράσεων για τον χλιδάτο γάμο του υπουργού Κρίστιαν Λίντνερ στην Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Φράνκα Λέφελντ και ήταν αδιαμφησβήτητα ο γάμος της χρονιάς

Ο 43χρονος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την κατά δέκα χρόνια νεότερή του και δημοσιογράφο στην εφημερίδα Die Welt, μπροστά σε εκλεκτούς προσκεκλημένους. Το ερωτευμένο ζευγάρι είχε σχεδιάσει αρχικά να παντρευτεί στην Τοσκάνη το καλοκαίρι, αλλά επέλεξαν τελικά τη νήσο Ζιλτ στη Βόρεια Θάλασσα.

Το Ζιλτ βέβαια είναι ο πιο ακριβός τουριστικός προορισμός της Γερμανίας, προσελκύοντας γνωστούς πολιτικούς και σταρ του θεάματος, με τις τιμές των εξοχικών κατοικιών να φτάνουν τις 20.000 ευρώ ανά τ.μ. Αυτή η επιλογή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τα γερμανικά ΜΜΕ να επικρίνουν το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marcus Dewanger (@amselwilli)

«Ο πολυτελής γάμος ενός υπουργού, ο οποίος έχει εξαγγείλει περικοπές σε επιδόματα ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους, φανερώνει έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας», σχολίασε ο θεολόγος και φιλόσοφος Ματίας Βιρτ σχολίασε στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

Μετά το μυστήριο ακολούθησε σύντομη δεξίωση με άπειρη σαμπάνια. Στη συνέχεια ο Κρίστιαν Λίντνερ μπήκε ο ίδιος στην Porsche για να οδηγήσει την αγαπημένη του Φράνκα Λέφελντ στο παραλιακό εστιατόριο Sansibar, σημείο αναφοράς για τη νυχτερινή ζωή στο νησί, με τους εκλεκτούς καλεσμένους να επιβιβάζονται σε παλαιά, ανακαινισμένα λεωφορεία και να ακολουθούν το νεόνυμφο ζεύγος.

Όπως αναφέρει η Bild, το μενού περιλάμβανε μεταξύ άλλων σούσι καραβίδας, ποικιλία σασίμι, ψάρι σε σως σαμπάνιας και βοδινό φιλέτο με τρούφα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marcus Dewanger (@amselwilli)

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «τριήμερο εορταστικό μαραθώνιο», αφού η αρχή έγινε την Πέμπτη με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ζιλτ, την Παρασκευή ακολούθησε γαμήλιο γλέντι, ενώ το Σάββατο το ζεύγος και οι καλεσμένοι ξανασυναντήθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου για τον θρησκευτικό γάμο.

Στην τακτική στήλη της για την εφημερίδα Bild η πρώην επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία, Μαργκότ Κέσμαν, σχολίασε ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνεται λόγος για θρησκευτικό γάμο, από τη στιγμή που τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη είχαν αποχωρήσει παλαιότερα, με δική της απόφαση, από την Εκκλησία, δηλώνοντας δημοσίως ότι δεν αισθάνονται να είναι χριστιανοί. Σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζει η ίδια, «η εκκλησία εκφυλίζεται σε φθηνή αίθουσα εκδηλώσεων».

 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marcus Dewanger (@amselwilli)

Read More

And More