Θύμα τροχαίου δυστυχήματος ο δημοσιογράφος Άλκης Συνιώρης

Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης Συνιώρης, ένας από τους γνωστότερους αναβάτες αλλά και δημοσιογράφους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 38χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο χθες το πρωί στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, όταν οδηγός φορτηγού παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε στη διερχόμενη μοτοσυκλέτα του άτυχου άντρα, η οποία στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο Αλκης Συνιώρης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1972. Σπούδασε Διεύθυνση Φωτογραφίας και αργότερα αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Σταυράκου. Το 2008 πήρε το πτυχίο της Σχολής Προπονητών Θαλάσσιου Σκι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αγωνίστηκε τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών όσο και σε ευρωπαϊκούς αγώνες ταχύτητας και Supermoto την περίοδο 1996 – 2008. Το 1996 αναδείχθηκε κυπελλούχος του “Piaggio Trophy” και δεύτερος στο θεσμό «Yamaha BW’S Cup».

Το 2002 κέρδισε στην κατηγορία των Superbikes σε 24ωρο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance στο Οσερσλέμπεν της Γερμανίας, αλλά και την κατηγορία 450 κ.εκ. σε αγώνα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Supermoto 450cc.

Ακολούθησε, το 2003 και το 2004, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην κατηγορία Supersport 600cc, ενώ το 2007 ο Αλκης Συνιώρης έγινε πρωταθλητής και του Βαλκανικού Supersport 600cc.

Από το 1998 εργαζόταν σε κορυφαία ελληνικά περιοδικά μοτοσικλέτας, σε τηλεοπτικές εκπομπές και στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του MotoGP.

Η Τροχαία Ελληνικού διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Read More

And More