Τι απαντά ο Δ. Χατζηγεωργίου για τις σκληρές κριτικές που δέχτηκε η ΕΡΤ, σε σχέση με την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων ;

Η Ολυμπιακή φλόγα θα σβήσει για… τελευταία φορά, την Κυριακή το βράδυ στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων για να ανάψει πάλι το 2016 στο Μαρακανά, το ιστορικό γήπεδο της Βραζιλίας η οποία θα φιλοξενήσει τους επόμενους αγώνες.

Οι Who, οι Kaiser Chiefs, ο Liam Gallagher και οι Βeady Eye, αλλά και οι Take That με τον George Michael θα τραγουδήσουν ζωντανά στο αποχαιρετιστήριο πάρτι των Αγγλων. Κίνα και Αμερική κατέκτησαν ως συνήθως τα περισσότερα μετάλλια, ενώ φτωχή ήταν η συγκομιδή για την ελληνική αποστολή, που προφανώς δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, μια άλλη ελληνική αποστολή, αυτή της ΕΡΤ, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε λες και ο γκαφατζής Μίστερ Μπιν των Βρετανών να δρούσε ως «δαίμων» των μεταδόσεων.

Τι απαντά ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, για τις γκρίνιες και την κακή κριτική;

«Θεωρώ τίμιο και επαγγελματικό κάποιος να παραδέχεται τα λάθη του. Εγώ ξέρω ποια λάθη έκανα και ποια έκαναν οι συνάδελφοι. Αλλά δεν ήταν αυτά που ακούω.

Στο σύνολο των μεταδόσεων ήταν οι καλύτερες μεταδόσεις που έχει κάνει η ΕΡΤ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με δεδομένο πως είχαμε να αναπληρώσουμε σημαντικότατα κενά εμπειρότατων σχολιαστών και ρεπόρτερ που πήραν δυστυχώς σύνταξη. Ετσι προσπαθήσαμε με κάποια νέα παιδιά, που πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έκαναν λάθη κυρίως γλωσσικά, ήταν πολύ καλά διαβασμένα και ήξεραν τα αθλήματα που κάλυπταν.

Μακάρι να είχαμε περισσότερο κόσμο για τις μεταδόσεις. Στο Λονδίνο ήμασταν μόνο 25 άτομα για τρία κανάλια, τρία web και ραδιόφωνο που είμαστε άυπνοι όλες αυτές τις μέρες, ενώ η παραγωγή ήταν στην Αθήνα ώστε να μειώσουμε το κόστος».

Προβλήματα ωστόσο υπήρχαν και στην εκπόνηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα οι Ελληνες τηλεθεατές βλέπουν με live delay αρκετές μεταδόσεις: «Τα αγωνίσματα τα οποία εξαρτώνται από τα αποτελέσματα και τη διάρκεια των προηγούμενων αγώνων δεν μπορούν να έχουν πρόγραμμα και έτσι συμβαίνει πάντα. Μιλάμε για 500 ώρες προγράμματος και 105 Ελληνες που συμμετείχαν, οι οποίοι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο», λέει ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου και σπεύδει να συμπληρώσει :

“Σχετικά με το θέμα του Ηλιάδη, δεν είμαι σίγουρος πως όσοι τα έγραψαν αυτά και τα αναπαρήγαγαν στο ίντερνετ είδαν τη μετάδοση.

Ο αγώνας μεταδόθηκε με live delay, όπως και πολλά άλλα αγωνίσματα από την αρχή των αγώνων, μια πρακτική που κάνει το NBC από το ’92 που τα δείχνει όλα σε live delay, ώστε να μη χάνεται τίποτα.

Ηταν επιλογή μας κι όχι λάθος να μη διακόψουμε τη Βουγιούκα που έπαιζε σε αγώνα για την είσοδό της στα μετάλλια όταν το σκορ ήταν 9-6. Η ΕΤ-1 έπαιζε εναλλάξ τα δύο αγωνίσματα από το πρωί”.

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More