Τι γεύση έχει το πιο ακριβό κρέας του κόσμου και πόσο κοστίζει;

“Θα προτιμούσατε τη σοδειά του 2000 ή του 2003;” Μια τυπική ερώτηση εάν έχεις να αποφασίσεις για το κρασί σε ένα καλό εστιατόριο – αλλά ανήκουστο αν πρόκειται να παραγγείλεις βόειο κρέας. Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο ένα κρεοπωλείο στον κόσμο, του Γάλλου Alexandre Polmard, προσφέρει (αναμφισβήτητα) το πιο μοναδικό – και ακριβό – κρέας.

Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης είναι η έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846.

Η επιχείρηση διακρίθηκε πραγματικά τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο πατέρας Polmard ερεύνησε και, τελικά, εισήγαγε μια επεξεργασία στο κρέας που ονομάζεται «χειμερία νάρκη».

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι με κρύο αέρα που διοχετεύεται σε ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στο κρέας σε ένα περιβάλλον -43 C.Αυτό επιτρέπει το κρέας πρέπει να διατηρείται για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και, σύμφωνα με τον Polmard, με απολύτως καμία απώλεια ποιότητας.

Το 2000 Vintage Cote de Boeuf (μπριζόλα) μπορεί να κοστίσει 3.000 € (3.200 $). Η ράτσα αυτή των βοοειδών, ανταγωνίζεται τα πιο ακριβά παγκόσμια ονόματα στον τομέα του βοείου όπως την Black Angus και Kobe, και λέγεται Blonde Aquitaine.

O Polmard και την οικογένειά του, τα εκτρέφουν έξω από τη μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.

“Η οικογένειά μου δεν θα ονειρευόταν να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα, όπου δεν έχουν χώρο για να περιπλανηθούν,” λέει.
“Εδώ βρίσκονται στην ύπαιθρο και ζουν σε δάση και πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να επιλέξουν να επισκεφτούν σε περίπτωση που βρέχει ή χιονίζει. Είναι πραγματικά μια διαμονή πέντε αστέρων!”

Ο Polmard λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά, εξασφαλίζοντας η ζωή τους είναι τόσο άνετα και χωρίς άγχος όσο το δυνατόν – ακόμα και όταν έρχεται η ώρα για να καταλήξουν.

Οι αυξήσεις στα επίπεδα του άγχους μιας αγελάδας καθώς εισέρχεται ένα σφαγείο προκαλέσει μια επακόλουθη “ακίδα” στα επίπεδα του γλυκογόνου και γαλακτικού οξέος – και αυτό σημαίνει μια απώλεια της τρυφερότητας και, εν τέλει, της γεύσης.

Ο Polmard επενδύει επομένως εκατομμύρια ευρώ σε σφαγείο στο αγρόκτημά του, στο οποία μόνο τέσσερις αγελάδες θα πρέπει να θανατωθούν κάθε εβδομάδα – και σε ένα μοναδικό περιβάλλον για να κρατήσει τα επίπεδα του άγχους στο ελάχιστο.

Τα αποτελέσματα είναι απτά. “Όλη η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε τα ζώα μας έρχεται μέσα από τα πιάτα όταν τα δοκιμάσετε,” λέει. “Πραγματικά είναι μοναδικά.”

Οι φίλοι του καλού φαγητού φαίνεται να συμφωνούν και συρρέουν στο Boucherie Polmard στην καρδιά του Παρισιού όπου φαίνεται περισσότερο σαν ένα κατάστημα κοσμημάτων ή εκλεκτής ποιότητας κρασιού από ότι ένα κρεοπωλείο.

Read More

And More