Τι λένε οι 15χρονες που δολοφόνησαν τον 80χρονο.

Τι λένε οι 15χρονες που δολοφόνησαν τον 80χρονο. | tlife.gr

Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσίευσε φωτογραφίες των δύο κοριτσιών που σκότωσαν τον 80χρονο στην Κερκίνη. »Δεν θέλαμε να του κάνουμε κακό. Φοβηθήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί ήθελε να μας βάλει χέρι», δήλωσαν οι ανήλικες στον ανακριτή.

Οι δικηγόροι των κοριτσιών υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε κίνητρο ληστείας καθώς μέσα στο σπίτι υπήρχε και το πορτοφόλι του θύματος αλλά και η σύνταξή του. Όσον αφορά τα 10€ ο κύριος Κώστας Παρηγόρης,δικηγόρος των κοριτσιών, είπε: »Πρόκειται για 10 από τα 50€ που υποσχέθηκε ο 80χρονος στις κοπέλες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές του ορέξεις».

Όταν η 16χρονη είδε τον ηλικιωμένο άντρα να την χαιδεύει και να προσπαθεί να της κατεβάσει το παντελόνι, φοβήθηκε και έβγαλε το στιλέτο από τη τσάντα της με το οποίο άρχισε να τον μαχαιρώνει. Έφυγαν τρέχοντας κι όταν μια γειτόνισσα τις ρώτησε τι έπαθαν, της απάντησαν πως τις κυνηγούσε κάποιος ανώμαλος.

Μυστήριο προκαλεί όμως το γεγονός ότι η 16χρονη είχε στην τσάντα της ένα στιλέτο. Σχετικά με αυτό η υπεράσπιση λέει πως το είχε σαν μέσο προστασίας καθώς το τελευταίο διάστημα την καταδίωκε ένας Αλβανός που ήταν ερωτευμένος μαζί της.

Οι δύο κοπέλες σκεφτόντουσαν να φύγουν κρυφά από το χωριό. Οι φίλοι της 16χρονης Ρ. υποστηρίζουν πως ήταν πολύ καλή κοπέλα και δεν μπορούν να πιστέψουν πως σκότωσε τον 80χρονο για να τον ληστέψει. Κάποιοι θεωρούν πως για όλα φταίει ο ηλικιωμένος άντρας και πως πράγματι τους έκανε ανήθικες προτάσεις.

Η 16χρονη το τελευταίο διάστημα είχε κλειστεί στον εαυτό της και έγραφε στο facebook περίεργα πράγματα όπως »Καλύτερα ένα τέλος με πόνο παρά ένας πόνος χωρίς τέλος», »Μην παίρνεις τη ζωή πολύ σοβαρά, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ξεφύγεις από αυτή ζωντανός», κ.ά. Λίγες ώρες πριν το φονικό έγραψε: »Σας αγαπώ πολύ φιλαράκια μου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο μικρό χωριό ακούγονται πολλά για την υπόθεση. »Ο αδελφός μου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Έχασε άδκα τη ζωή του και μάλιστα μέσα στο σπίτι του που αγαπούσε και έχτισε με κόπο και θυσίες. Τα κορίτσια πήγαν στο σπίτι για να του αρπάξουν τη σύνταξη. Ας τις λυπηθεί ο Θεός», δήλωσε ο αδερφός του θύματος Νίκος Οταντζίδης.

»Τα κορίτσια χτύπησαν τον 80χρονο γιατί πήγε να τα πειράξει. Αντέδρασαν γιατί φοβήθηκαν πως θα τους έκανε κακό», υποστηρίζει ο παππούς της 15χρονης.

READ more