Τηλεμαραθώνιος Αγάπης Unicef…

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο Τηλεμαραθώνιος ξεκινά σήμερα στις 17.00 και θα διαρκέσει μέχρι και τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1. Στο στούντιο Δ της Κατεχάκη που θα διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, θα παραβρεθούν καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, γνωστοί Έλληνες από διάφορους κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σχολεία από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου θα λειτουργήσει ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, μέσω του οποίου οι τηλεθεατές θα μπορούν να καταθέτουν τη συνεισφορά τους.

Τον συντονισμό του Τηλεμαραθωνίου θα κάνουν παρουσιαστές εκπομπών και δελτίων ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Φασόη, η αρχισυνταξία της Δέσποινας Μακρινού και η διεύθυνση παραγωγής της Μαριάννας Ροζάκη και της Αθηνάς Νίνου.

Με κεντρικό σύνθημα «Και ένα ευρώ αρκεί…», ο φετινός τηλεμαραθώνιος είναι αφιερωμένος στην φτώχεια που δεν έχει χρώμα, πρόσωπο και σύνορα. Η μεγάλη κρίση της δεκαετίας που βιώνουμε, δημιούργησε νέες συνθήκες υποσιτισμού και εξαθλίωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, διευρύνοντας τον παγκόσμιο χάρτη της φτώχειας.

Η φτώχεια χτύπησε, δυστυχώς, και την χώρα μας: σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT πάνω από μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολλά από αυτά δεν έχουν βιβλιάριο υγείας και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Φέτος, για πρώτη φορά, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ξεκίνησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά φτωχών οικογενειών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ο φετινός τηλεμαραθώνιος κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, απευθύνεται στα συναισθήματα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο και ζητά την στήριξη και αυτής της προσπάθειας.

«Και ένα ευρώ αρκεί…» για να εμβολιαστούν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη στην Ελλάδα και τον κόσμο, για να μην κοιμηθούν πεινασμένα τα μικρά παιδιά μιας οικογένειας, για να εκφράσουμε την ανθρωπιά μας…

Read More

And More