Τις παραιτήσεις των υπουργών ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου- Στην τελική ευθεία για νέα κυβέρνηση

Τις παραιτήσεις των υπουργών ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου- Στην τελική ευθεία για νέα κυβέρνηση | tlife.gr

Μια ώρα ακριβώς κράτησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Ανακοινώσεις δεν έχουν γινει ακόμα, ωστόσο, όταν ο διεθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Νίκος Αθανασάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση παραιτήθηκε απάντησε: «Οι παραιτήσεις των υπουργών είναι αυτονόητο ότι είναι έτσι κι αλλιώς στην διάθεση του πρωθυπουργού».

Με μια ώρα και είκοσι λεπτά καθυστέρηση άρχισε το (τελευταίο) ίσως με αυτή την σύνθεση υπουργικό συμβούλιο. Αίσθηση προκάλεσε ότι 5 λεπτά μετά την εναρξή του, ο πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα. Όμως πολύ γρήγορα επέστρεψε. Στο ενδιάμεσο για λίγα λεπτά συνομίλησε με τους κυρίους Πετσάλνικο και Κακλαμάνη.

Από την ώρα άφιξης του Λ. Παπαδήμου χθες το απόγευμα στις πέντε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε ένα “όργιο φημών” με αποτέλεσμα σε κάθε μετακίνηση τόσο του ίδιου, όσο και του Γ. Παπανδρέου ή του Α. Σαμαρά όλοι μιλούσαν για “πιθανή συνάντηση”.
Λίγο μετά τις 10 μια ακόμη πληροφορία εντός ή εκτός εισαγωγικών διαδόθηκε και μιλά για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.

Πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (άρχισε 13.20), μιλώντας στο Newsit, ανεξάρτητη πηγή που θεωρείται αξιόπιστη, δήλωνε ότι δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιλογή Παπαδήμου. «Υπάρχει περίπτωση», είπε, «να ανακοινωθεί όνομα έκπληξη που δεν έχει ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες». Έτσι, στο παιχνίδι μπαίνει και το όνομα του καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, καθηγητή Βασίλη Σκουρή.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

READ more