Τιτανικός: «Βρέθηκαν συντρίμμια» ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή που αναζητά το υποβρύχιο

Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας από ένα ROV για το εξαφανισμένο υποβρύχιο, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Η δραματική αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η αμερικανική ακτοφυλακή είχε προβλέψει ότι η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε στις 14:08 ώρα Ελλάδος.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00 ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Νωρίτερα, σήμερα, η αμερικανική ακτοφυλακή ενημέρωσε μέσω Twitter ότι το Atalante είναι έτοιμο να ξεκινήσει διεξοδικές έρευνες με το ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων, το πανίσχυρο μη επανδρωμένο Victor 6000, ενώ ήδη έχει καταδυθεί και ένα αντίστοιχο από καναδικό πλοίο.

Το μη επανδρωμένο ρομπότ Victor 6000 μπορεί να φτάσει πιο βαθιά από κάθε άλλο αντίστοιχο ρομπότ που βρίσκεται τώρα στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Το πανίσχυρο ρομπότ διαθέτει βραχίονες που μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως για να κόψουν καλώδια ή να εκτελέσουν άλλους ελιγμούς για να απελευθερώσουν ένα κολλημένο σκάφος, σύμφωνα με τον χειριστή του.

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More