ΤLIFE ρεπορτάζ: Στα δικαστήρια συναντήθηκαν σήμερα Θεοφάνους – Μιτζέλος

Τη νόμιμη οδό έχει πάρει πλέον το θέμα που προέκυψε πριν από λίγο καιρό ανάμεσα στον Γιώργο Θεοφάνους και τον συνθέτη, Αντώνη Μιτζέλο. Ο κος Θεοφάνους έγραψε ένα τραγούδι για την ταινία ”Χωρίς σύνορα” του Νίκου Γκαϊτατζή, το οποίο ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας. Ωστόσο ο Αντώνης Μιτζέλος ισχυρίζεται πως πρόκειται για αντιγραφή του κομματιού ”Να ‘φευγα”, που έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Κότσιρας και αποτελεί δική του δημιουργία με μοναδική διαφορά, πως το ένα είναι πιο αργό.

Οι δύο δημιουργοί συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βγει μία προσωρινή διαταγή ή σημείωμα, όπως λέγεται με νομικούς όρους. Με απλά λόγια έγινε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στην οποία ο καθένας καταθέτει τις αξιώσεις του και καλείται ο πρόεδρος του δικαστηρίου να βρει μία άμεση λύση.

“Την ταινία την κατέβασα, κόπηκε η κυκλοφορία του δίσκου και σταμάτησε να παίζεται το τραγούδι στο ραδιόφωνο γιατί εδώ τίθεται θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας και κλοπής. Η ταινία είχε ξεκινήσει μερικές μέρες και τη σταμάτησα, γιατί δεν γίνεται να παίζουν ό,τι θέλουν και να μην ρωτούν τους δημιουργούς. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι δικό τους και όχι να χρησιμοποιήσουν τη δική μου μουσική. Ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να με είχαν ρωτήσει”, δήλωσε στο TLIFE o κος Μιτζέλος όσον αφορά τις δικές του αξιώσεις.

Η τελική απόφαση για την προσωρινή διαταγή θα ανακοινωθεί την Δευτέρα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος από τους δύο αντιδίκους να προχωρήσει την υπόθεση σε κανονική δίκη.

Το TLIFE επικοινώνησε και με τον Γιώργο Θεοφάνους ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Ρεπορτάζ: Κική Τσολακίδη

Read More

And More