Το 16ο Αφρικανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης αφιερωμένο στην ΕΛΠΙΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Αφρικανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Πρεσβειών και των Προξενείων των αφρικανικών κρατών που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα.

Οι μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι, που το επισκέφτηκαν είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά την πολύχρωμη εξωτική κουζίνα, την λαϊκή τέχνη, τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς των αφρικανικών χωρών που συμμετείχαν .

Συγκεκριμένα οι χώρες που πήραν μέρος στο Αφρικανικό Φεστιβάλ ήταν: Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Γκάνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Κένυα, Λιβύη, Μαρόκο, Νιγηρία, Νότιο Αφρική, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Σουδάν και Τυνησία.

Ιδιαίτερη πτυχή αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η προσφορά μέρους των εσόδων (εισιτήριο εισόδου και πωλήσεις φαγητών και αντικειμένων) στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο Πρέσβυς της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα και Κοσμήτορας της ομάδας των διαπιστευμένων αφρικανικών κρατών, κύριος Marthinus van Schalkwyk, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους απευθύνοντάς τους θερμό χαιρετισμό, ενώ ο Dr Noureddine Bardad-Daidj, Πρέσβυς της Αλγερίας στην Ελλάδα μίλησε για το μήνυμα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που εκπέμπει η Παγκόσμια Ημέρα της Αφρικής.

Επίσης κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, ευχαρίστησε εκ μέρους της Προέδρου του Συλλόγου, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και των μελών του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τους Πρέσβεις των αφρικανικών κρατών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ για την αλληλεγγύη τους στα άρρωστα παιδιά και υπογράμμισε ότι η αποστολή του Συλλόγου είναι να δίνει ελπίδα και να συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στα άρρωστα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Την «ΕΛΠΙΔΑ» στο Φεστιβάλ, εκτός από την κυρία Έλληνα, εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, οι κυρίες Αθανασία Μαρινάκη και Αφροδίτη Πλακιωτάκη, καθώς και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» συγχαίρει τους διοργανωτές που είχαν την πρωτοβουλία και την κοινωνική ευαισθησία να αφιερώσουν αυτή την εξαιρετική εκδήλωση στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», περνώντας το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες δεν έχει ούτε χρώμα ούτε εθνικότητα, ούτε σύνορα.

Read More

And More