Το 2012 η δίκη του μακελάρη – Σταμάτησαν οι έρευνες για αγνοούμενους

Το 2012 θα ξεκινήσει η δίκη του 32χρονου Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας. Παράλληλα, η αστυνομία σταμάτησε χθες το απόγευμα τις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους στο νησί Ουτόγια.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να βρει μιμητές ή υποστηρικτές ο Μπρέιβικ.
Η δίκη του δεν αναμένεται να διεξαχθεί πριν από το 2012, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, το κατηγορητήριο δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους. Ο Μπρέιβικ πρόκειται να ανακριθεί πάλι σήμερα από τη νορβηγική αστυνομία εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς.
Ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας Τορ Άξελ Μπους ανακοίνωσε σήμερα ότι το κατηγορητήριο δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2012, οπότε η δίκη του Μπρέιβικ δεν θα είναι δυνατό να διεξαχθεί πριν από το ερχόμενο έτος.
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για τη δίκη του κατά τη διάρκεια της προσεχούς χρονιάς» σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό NRK.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit.gr

Read More

And More