Το… αλβανικό έπος απόψε στο «Δια Ταύτα»!

Το… αλβανικό έπος απόψε στο «Δια Ταύτα»! | tlife.gr
Η αίθουσα των δικαστηρίων δίνει τελευταία άφθονη τροφή στην καυτή πολιτική ειδησεογραφία. Κάπου εκεί βρήκε έμπνευση κι ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολυαναμενόνη επιστροφή του στην τηλεόραση. Μόνο που στην αίθουσα του δικού του δικαστηρίου, και με το χέρι στο Ευαγγέλιο, θα σκάσει άφθονο το γέλιο. Εξωσυζυγικά περπατήματα και εξωπραγματικά μπερδέματα. Κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια) και μεγαλοκυρίες που αποδείχτηκαν πολύ «μικρές».

Ανίεροι ιερείς και ευυπόληπτοι πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Εκπρόσωποι του νόμου, μα και του υπονόμου. Ερωτοχτυπημένοι αντιεξουσιαστές και ορκισμένοι εθνικιστές. Γνώριμες φιγούρες από τους θρυλικούς «Μήτσους», αλλά και ολοκαίνουριες, απερίγραπτες περσόνες στέκονται ενώπιον της τηλεοπτικής έδρας και καταθέτουν, χωρίς φόβο αλλά με ασυγκράτητο πάθος, όσα γνωρίζουν για το «Δια ταύτα».

Αν το γέλιο είναι έγκλημα, το «Δια ταύτα», έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της υπόθεσης, ομολογεί απόλυτη ενοχή.
Το αποψινό επεισόδιο – Το αλβανικό έπος…
Η αίθουσα του δικαστηρίου γεμίζει από κοντοκουρεμένους και μαυροντυμένους νεαρούς, μέλη εθνικιστικής οργάνωσης. Αιτία; Συνελήφθη ένας δικός τους, από καυγά με μια μεσόκοπη Αλβανίδα, για το ποιό μέρος έχει καλύτερη παραλία: Οι Άγιοι Θεόδωροι ή οι Άγιοι Σαράντα! Είναι όμως μια απλή συμπλοκή ή κρύβεται από πίσω σχέδιο εξάρθρωσης της οργάνωσης; Τι ρόλο παίζει στην υπόθεση ένας αναρχοαυτόνομος, κουφός ηχολήπτης, τατουαζάς; Και τέλος, θα απαντηθεί το ερώτημα που βασανίζει τον πρόεδρο, ποιός είναι ο Μουσταφά;
Σενάριο: Νίκος Σταθόπουλος, Βίκυ Κουκούτση
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Τάσος Παλαντζίδης.

READ more