Το “Dancing with the stars” ανά τον κόσμο… Προκαλεί σε όλο τον πλανήτη την ίδια… φρενίτιδα ;

Με την επιτυχία χορεύει το BBC, καθώς το πρόγραμμα Strictly Come Dancing έχει σπάσει τα αγγλικά σύνορα και προβάλλεται σε 34 χώρες με τεράστια επιτυχία. Πρώτη που το έκανε? εισαγωγή ήταν η Αυστραλία για να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ, οι οποίες το βάφτισαν Dancing with the Stars, τίτλος που στη συνέχεια υιοθετήθηκε από όλες τις χώρες.

Στη Βρετανία έκανε πρεμιέρα στο BBC1 τον Μάιο του 2004 κι έκτοτε κρατάει παρέα στους Βρετανούς ανελλιπώς κάθε νέα τηλεοπτική περίοδο. Το φινάλε της σεζόν 2010, που προβλήθηκε τα Χριστούγεννα του περασμένου χρόνου, συγκέντρωσε 14,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, τους περισσότερους από κάθε σεζόν, ενώ ο μέσος όρος τηλεθέασής του κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “TV Εθνους” για το ταξίδι του “Dancing” σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν έλειψαν και τα σκανδαλάκια, όπως καταγγελίες τηλεθεατών αλλά και διαγωνιζόμενων τις περιόδους 2008 και 2009, ότι οι ψήφοι τους δεν υπολογίζονταν, με αποτέλεσμα να αποχωρούν παίκτες που είχαν ψηφίσει. Μάλιστα, το 2009, ο διαγωνιζόμενος Ραβ Γουίλντινγκ κατήγγειλε ανοικτά πως είχε υπάρξει νοθεία, κατηγορία που αρνήθηκαν κατηγορηματικά τόσο το BBC όσο και η τηλεφωνική εταιρεία που έχει αναλάβει την ψηφοφορία. Το 2009, επίσης, προκλήθηκε σάλος και από την απόφαση της παραγωγής να απομακρύνει από τη θέση της κριτού τη χορεύτρια και χορογράφο, Αρλίν Φίλιπς, η οποία ήταν στην επιτροπή από την αρχή του σόου.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως το σόου χρειαζόταν ανανέωση, μόνο που πολλοί εξέλαβαν αυτήν την ανανέωση ως ρατσιστική συμπεριφορά προς τη Φίλιπς, θεωρώντας πως την απομάκρυναν επειδή ήταν «μεγάλη».

Η αντικατάστασή της από την 35 χρόνια νεότερή της, τραγουδίστρια και χορεύτρια, Αλέσα Ντίξον απλώς έριξε λάδι στη φωτιά, ενώ η πρώτη εμφάνιση της Ντίξον στο πάνελ της επιτροπής συνοδεύτηκε από 5.000 τηλεφωνήματα εξαγριωμένων τηλεθεατών.

Στις ΗΠΑ, το σόου έχει αισίως φτάσει τη 12η σεζόν, με την πρεμιέρα του φετινού κύκλου να σημειώνει νίκη στις ηλικίες 18 ως 48, ενώ συνολικά συγκέντρωσε 22 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πιο επεισοδιακή αποδείχτηκε η περσινή χρονιά όπου είχε συγκεντρώσει και πολλούς διάσημους, όπως τον Μάικλ Μπόλτον, τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ και την ηθοποιό Τζένιφερ Γκρέι. Πάντως όλη την προσοχή τράβηξε η 18χρονη Μπρίστολ Πέιλιν, κόρη της πρώην κυβερνήτη της Αλάσκας και υποψήφιας αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν.

Παρά τις χαμηλές βαθμολογίες που συγκέντρωνε σε κάθε σόου, κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση με τηλεφωνήματα, που όπως πολλοί κατήγγειλαν οφείλονταν στη μαμά της, η οποία και κινητοποίησε την πολιτική της βάση.

Read More

And More