Το… δράμα της Γ. Αγγελοπούλου: Γιατί ζήτησε από τις υπαλλήλους της να μην μείνουν έγκυες;

Το… δράμα της Γ. Αγγελοπούλου: Γιατί ζήτησε από τις υπαλλήλους της να μην μείνουν έγκυες; | tlife.gr
Οι άνδρες χειραγωγούνται εύκολα, γράφει η Γιάννα Αγγελοπούλου το βιβλίο της My Greek Drama, που προκαλεί… σεισμό, αποκαλύπτει τη σχέση της με τον Λάμπη Νικόλαου και πως πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε απαγορεύσει σε συνεργάτιδες της, να μείνουν έγκυες!
Νέα αποσπάσματα από το βιβλίο της “σιδηράς Κυρίας” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Σε αυτά, η Γιάννα Αγγελοπούλου για το πως χειρίστηκε συνεργάτες και μη, πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Αθήνας και αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα κατέθεσε το φάκελο για τους Ολυμπιακούς με χρήματα του συζύγου της, Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Πώς επέλεγε τους συνεργάτες της
“Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το Αθήνα 2004 προσέλαβα, για θέσεις-κλειδιά, έναν τεράστιο αριθμό γυναικών, το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ σε επιτροπή διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων. Ποτέ δεν είχα συμμεριστεί την πεποίθηση ότι ήμουν υποχρεωμένη να προσλάβω ένα συγκεκριμένο, αυθαίρετο ποσοστό γυναικών.
Προσελάμβανα ανθρώπους για ένα και μόνο λόγο: διότι ήταν άξιοι για τη δουλειά που τους ήθελα. Ενίοτε, μάλιστα, συνειδητοποιούσα ότι ήμουν αντίθετη στα φεμινιστικά δόγματα διότι έχω την τάση να μην είμαι πολιτικώς ορθή. […] Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όσο πιο αποτελεσματική μπορεί χρησιμοποιώντας όλα της τα χαρίσματα -τη δύναμη, την ευφυΐα, την ομορφιά, τη γοητεία και τη γυναικεία της διαίσθηση.
Πιστέψτε με, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχα στη διάθεσή μου -εκτός από ένα!- συμπεριλαμβανομένου του κλάματος και της κολακείας προκειμένου να χειραγωγήσω τους άντρες και να κάνουν αυτό που έπρεπε.
Σε κρίσιμα σημεία της Ολυμπιακής μας εκστρατείας, σαγήνευσα και κατέκτησα, μετατρέποντάς τους σε συμμάχους μου, άντρες με τους οποίους σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαξιούσα να πιώ έστω και έναν καφέ. Τους επισκεπτόμουν στα γραφεία τους και τους έλεγα: Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει αυτό που σου ζητάω. Η πατρίδα θα σου οφείλει ιδιαίτερη υποχρέωση.
Φρόντιζα να υπάρχει φωτογράφηση σε αυτές τις επισκέψεις, έτσι ώστε να δημοσιεύονται και να κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο. Χειραγωγείς εύκολα τους άντρες, επειδή είναι ευάλωτοι στην κολακεία και στο να τους χαϊδεύεις τον εγωισμό τους”.
Τα κορίτσια με τις μίνι φούστες
“Κυνήγησα τις νεαρές κοπέλες στο γραφείο μου που φορούσαν μίνι φούστες, ντύνονταν casual και, ορισμένες φορές, προκλητικά. Δεν είχα ξεχάσει ότι και εγώ η ίδια κάποτε φορούσα μόνο μίνι. Και δεν ήμουν υπερβολική προσπαθώντας να αποτρέψω οποιεσδήποτε περισπάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές οι κυρίες στο γραφείο. Υποτίθεται ότι και αυτές ήταν μέρος της ομάδας μας, η οποία εξέπεμπε επαγγελματισμό και υψηλές προδιαγραφές”.
“Μη μείνετε έγκυος”
“Καθώς απέμενε λιγότερο από ένας χρόνος έως τους Ολυμπιακούς, τόλμησα να συστήσω στις γυναίκες υπαλλήλους ότι η συγκεκριμένη στιγμή ήταν ακατάλληλη για να μείνουν έγκυες. Αυτό δεν ήταν ζήτημα δικαιωμάτων της γυναίκας. Ήταν η διατύπωση ενός γεγονότος ή, τουλάχιστον, μιας αποστολής”, συμπλήρωσε.

READ more