Το δυστύχημα της Φουκουσίμα κατατάχθηκε στο επίπεδο 6 της επτάβαθμης κλίμακας!

Μπορεί η φωτιά να έσβησε στο πυρηνικό αντιδραστήρα, μπορεί να φύσηξε άνεμος στέλνοντας τη ραδιενέργεια σε ΜΗ κατοικημένες περιοχές όμως η πληροφορία που αναμεταδίδει το BBC και δόθηκε στην δημοσιότητα από δημοσιογράφο του ιαπωνικού πρακτορείου Kyodo προκαλεί αν μη τι άλλο ανησυχία.

‘Οπως τον άκουσε να λέει σε συνάντηση με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός Ναότο Καν είπε χαρακτηριστικά: “Η τηλεόραση μετέδωσε την είδηση για μια νέα έκρηξη. Ομως το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχε ενημερωθεί για τουλάχιστον 1 ώρα!” Και πρόσθεσε: “Τι στο διάολο γίνεται;”

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης τηρούν πλέον επικριτικότερη στάση απέναντι στον πρωθυπουργό Καν για τη διαχείριση της κρίσης, την κυβέρνηση και τη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Tokyo Electric Power (Tepco) για την ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά την πυρηνική κρίση.

Πιο πολύ κι από αυτό όμως, ανησυχία (αν όχι τρόμο) προκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Πυρηνικής Ασφάλειας Αντρέ-Κλοντ Λακόστ, που κατέταξε το δυστύχημα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στο επίπεδο 6 της επτάβαθμης κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων και πρόσθεσε πως το κέλυφος του αντιδραστήρα 2 του σταθμού “δεν είναι πλέον αδιαπέραστο”.

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας έσπευσε να διαψεύσει, θέλοντας να μην πανικοβάλει περισσότερο τους πολίτες, δεν αύξησε στο επίπεδο 6 της επτάβαθμης διεθνούς κλίμακας την κατάταξη του δυστυχήματος της Φουκουσίμα.

“Εδώ δεν γίνεται συζήτηση για αύξηση της κατάταξης του δυστυχήματος στο σταθμό της Φουκουσίμα”, δήλωσε ο υπεύθυνος της Αρχής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η ιαπωνική υπηρεσία είχε κατατάξει στο επίπεδο 4 της διεθνούς κλίμακας το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο στον αντιδραστήρα 1.

Δες το βίντεο

Read More

And More