Το ευ ΖΗΝ κρύβεται στο αλεύρι!

Αν αναλογιστείς τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή σου, σίγουρα κάπου γύρω τους θα βρεις κάτι που να έχει σχέση με το φαγητό. Οι Έλληνες άλλωστε δίνουμε, από την αρχαιότητα, μεγάλη σημασία στην διατροφή μας. Ειδικά όμως μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, αναζητούμε μία περισσότερο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου λοιπόν φέρνουν στην αγορά το προϊόν που δίνει την απάντηση σε αυτό που ψάχνεις.

Το νέο αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι, με την ονομασία αλεύρι Ζην φέρνει στη ζωή σου την ποιότητα και την πληρότητα που αναζητάς. Είναι το ευ ζην της διατροφής σου!

Η πρώτη ύλη προέρχεται από ελληνικό σπόρο και αλέθεται παραδοσιακά στην ειδική ξεχωριστή γραμμή πετρόμυλου, ώστε να διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του.

Με το νέο αλεύρι Ζην μπορείς να φτιάξεις μόνη σου λαχταριστά και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα με ελληνική παραδοσιακή γεύση. Αν είσαι λάτρης της υγιεινής διατροφής, με το νέο δίκοκκο αλεύρι θα ζήσεις στιγμές δημιουργίας ψήνοντας το δικό σου ψωμί, αλλά και λιχουδιές όπως κέικ και κριτσίνια.

Για την ιστορία, το δίκοκκο σιτάρι γνωστό με πολλές ονομασίες, είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού –πήγανε πίσω στο χρόνο γύρω στο 12.000 π.Χ- όπου στην αρχαία Ελλάδα, διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας.

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το δίκοκκο αλεύρι; Είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το κοινό σιτάρι ολικής, καθώς είναι πλουσιότερο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνες, όπως Β3.

Για συνταγές και όχι μόνο οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου σε περιμένουν στην νέα τους ιστοσελίδα www.alevri.com

Read More

And More