Το κάλιο σώζει την καρδιά – Σε ποιες τροφές υπάρχει

Καρδιά – Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια με χαμηλό διαιτητικό κάλιο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αγγειακή ασβεστοποίηση. Αυτή σύμπτωμα της αθηροσκλήρωσης και παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η αύξηση του καλίου στο αίμα έδειξε ότι μειώνει την αγγειακή ασβεστοποίηση στα ποντίκια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρ. Yabing Chen, καθηγητή παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, δημοσίευσε την μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό JCI Insight.

Η αθηροσκλήρωση είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για την καρδιά. Συμβαίνει όταν συσσωρεύονται λίπος, χοληστερόλη, ασβέστιο και άλλες ουσίες στις αρτηρίες. Αυτές οι ουσίες σχηματίζουν αυτό που ονομάζεται “πλάκα”. Η πλάκα σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, περιορίζοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά.

Η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη πρόσληψη σε κάλιο θα μπορούσε να καταπολεμήσει την αθηροσκλήρωση.

Διάβασε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164