Το κάλιο σώζει την καρδιά – Σε ποιες τροφές υπάρχει

Καρδιά – Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια με χαμηλό διαιτητικό κάλιο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αγγειακή ασβεστοποίηση. Αυτή σύμπτωμα της αθηροσκλήρωσης και παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η αύξηση του καλίου στο αίμα έδειξε ότι μειώνει την αγγειακή ασβεστοποίηση στα ποντίκια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρ. Yabing Chen, καθηγητή παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, δημοσίευσε την μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό JCI Insight.

Η αθηροσκλήρωση είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για την καρδιά. Συμβαίνει όταν συσσωρεύονται λίπος, χοληστερόλη, ασβέστιο και άλλες ουσίες στις αρτηρίες. Αυτές οι ουσίες σχηματίζουν αυτό που ονομάζεται “πλάκα”. Η πλάκα σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, περιορίζοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά.

Η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη πρόσληψη σε κάλιο θα μπορούσε να καταπολεμήσει την αθηροσκλήρωση.

Διάβασε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Read More

And More