Το κορίτσι που βλέπεις γεννήθηκε αγόρι!

H Jazz Jennings είναι ένα από τις πιο χαρισματικές και ισορροπημένες 14χρονες που θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει. Η μικρότερη από τέσσερα αδέλφια, είναι ζωηρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση, και λατρεύει να παίζει ποδόσφαιρο, τα κόμικς, τα μαθηματικά και την τέχνη.

Η Jazz είναι … τρανσέξουαλ, και είναι υπερήφανη για αυτό. Γεννήθηκε αγόρι και οι γονείς της, Jeanette και Greg, ονόμασαν το γιο τους Jaron. Η Jazz όμως ήξερε από νωρίς ότι ήταν ένα κορίτσι, γεννημένο σε σε ένα σώμα που δεν της ταίριαζε.

Μαζί με κατ ‘εκτίμηση 500.000 ανθρώπους- άνδρες και γυναίκες -στη Βρετανία, η Jazz δυσφορούσε στο σώμα της- αυτό που συνηθίζεται να ονομάζεται διαταραχή ταυτότητας φύλου: η πεποίθηση δηλαδή ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του βιολογικού φύλου και ταυτότητας του φύλου.

Αυτό που την κάνει όμως ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι το συνειδητοποίησε σε ηλικία μόλις 3 ετών.

Η Jazz και η οικογένειά της είναι τώρα το αντικείμενο μιας σειράς-ντοκιμαντέρ, το ” I am Jazz, που καταγράφει τη ζωή της ως έφηβη τρανσέξουαλ. Η Jazz ωστόσο κάνει ομιλίες σε πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές, συνέδρια και συμπόσια, και ονομάστηκε ως μία από τους 25 πιο σημαντικούς Έφηβους στο περιοδικό Time του 2014.

Read More

And More