Το ξέσπασμα της Έλενας Ακρίτα για τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς: “Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει…”

Το σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον χώρο του θεάτρου και τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς που κατηγορούν συναδέλφους τους για ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία, θέλησε να σχολιάσει η Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος που είναι γνωστή για τον αιχμηρό της λόγο προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook παροτρέποντας όσους θέλουν να πουν κάτι να το κάνουν με ονοματεπώνυμα και όχι με μισόλογα για να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας.

«Για να μην το εξευτελίσουμε, οι καταγγελίες #metoo πρέπει να έχουν δυο επώνυμα: του θύματος και του θύτη. Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει μια ιστορία ενδεχομένως από το κεφαλάκι του, είναι έλλειψη σεβασμού προς τους καταγγέλλοντες. Το λιγότερο. Μαζέψτε λοιπόν μερικοί αυτά ‘δεν αναφέρω ποιος με παρενόχλησε αλλά ξέρει αυτός’ για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που αποζητάτε. Το #metoo δεν είναι γκόσιπ, κατινιά κι αυτοπροβολή. Είναι η επίπονη και γενναία κατάθεση ενός θύματος που καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον κακοποιητή του. Επίσης ας αφήσουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Είναι τουλάχιστον χυδαίο να τους επικαλούμαστε αφού δεν μπορούν να απαντήσουν.», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Read More

And More