Το ξέσπασμα της Μιμής Ντενίση: “Ντρέπομαι τόσο πολύ!”

Έξαλλη με το σχέδιο του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιαν Φαμπρ είναι η Μιμή Ντενίση. Η γνωστή ηθοποιός και δημιουργός ξεκαθαρίζει πως δεν συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών, ούτε έχει εξάρτηση από κρατικές επιδοτήσεις, αλλά είναι εξοργισμένη, όπως και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί για τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Tύπου και τις ανακοινώσεις του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή για τη συγκρότηση του φετινού προγράμματος, το Φεστιβάλ Αθηνών θα μετονομαστεί σε “Διεθνές Φεστιβάλ”. Σχέδιο του Βέλγου καλλιτέχνη, μάλιστα, είναι ν’ αποτελέσει ένα αφιέρωμα στον πολιτισμό της χώρας του και να επικεντρωθεί σε παραγωγές που θα έρθουν από εκεί, καθώς όπως παραδέχτηκε ο ίδιος δεν είχε το χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις…

Ενοχλημένη με όλα αυτά, η Μιμή Ντενίση έγραψε στο προφίλ της στο Facebook:

“Δεν είχα ποτέ σχέση με το φεστιβάλ ούτε με οτιδήποτε είχε εξάρτηση από κρατική επιδότηση. Πάντα προτιμούσα να έχω άμεση σχέση με το κοινό! Γι’ αυτό και αισθάνομαι απόλυτα ελεύθερη να μιλάω για το φεστιβάλ! Είμαι θεατής του και ενεργός πολίτης. Κυρίως είμαι Ελληνίδα. Και βλέπω την Ελλάδα να χάνεται! Κι έχασα πια την ψυχραιμία μου! Γιατί πρέπει το Ελληνικό Φεστιβάλ να μετονομαστεί Διεθνές; Είναι ούτως ή άλλως. Γιατί πρέπει να διευθύνεται από ξένο; Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας άξιος από τον χώρο μας; Και θα’ ρθει να μας διδάξει την τέχνη της χώρας του; Και δεν έχει χρόνο να ενημερωθεί για την δική μας; Ντρέπομαι τόσο πολύ! Πού είναι η ηγεσία αυτής της χώρας; Και έχετε αγωνία αν αντιδράσουμε πως θα μας πουν εθνικιστές; Ε όχι δα! Δεν χαρίζω την αγάπη για την Ελλάδα στους Εθνικιστές!Έχουμε πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες στην χώρα μας και πολλούς σκεπτόμενους πολίτες! Και όσοι πίστεψαν σε πρόσωπα και πράγματα ανάξια δεν πειράζει! Ο έξυπνος αλλάζει γνώμη και το παραδέχεται! Η κίνηση των ηθοποιών για το Φεστιβάλ είναι σωστή! Και δεν έχει να κάνει με τον χώρο μας αλλά με όλους που πληρώνουν για το Φεστιβάλ! Έλεος πια ! Όλα θα ξεπουληθούν σ’ αυτή την χώρα;”

Δεν ειχα ποτε σχεση με το φεστιβαλ ουτε με οτιδηποτε ειχε εξαρτηση απο κρατικη επιδοτηση. Παντα προτιμουσα να εχω αμεση …

Δημοσιεύτηκε από Μιμή Ντενίση | Mimi Denissi στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Αξίζει να αναφέρουμε πως με αφορμή, τις εξελίξεις στο θέμα του Φεστιβάλ, μετά από πρωτοβουλία πολλών γνωστών ηθοποιών, οργανώνεται ανοικτό κάλεσμα την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 13.00 θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη), προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να αναζητηθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης.

Read More

And More