Το λένε iatropedia.gr και κάνει καλό!

Σήμερα ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα καινούργιο site που αποτελεί την πέμπτη μας προσπάθεια – μετά το Newsit, το Tlife, το OnAlert, και το Zappit- στους 20 μήνες που έχουμε ξεκινήσει το ταξίδι της δημιουργίας μας στο χώρο του ίντερνετ.
Το νέο site ονομάζεται iatropedia.gr (θα το βρίσκετε και ως iatropedia.com) και όπως ξεκάθαρα δηλώνει το όνομα του, έχει ως αντικείμενο του το χώρο της υγείας.

Το iatropedia.gr χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά τον πολίτη που αναζητά πληροφορίες για ασθένειες, θεραπείες, πρόληψη, γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα, νοσοκομεία και ό,τι άλλο σχετικό.

Σε αυτό το μέρος του site ξεχωρίζει το “βρες τι έχεις”, ένα εργαλείο που έχει στόχο να προσδιορίσει ένα πιθανό πρόβλημα υγείας μέσω συμπτωμάτων. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το πολύτιμο εργαλείο δεν αποτελεί τρόπο διάγνωσης ασθενειών αλλά έναυσμα για επίσκεψη στο γιατρό.

Συμπληρώνεται από μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης παθήσεων, έναν οδηγό για όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ειδήσεις και όλες τις χρηστικές πληροφορίες για νοσοκομεία, φαρμακεία, εφημερίες κλπ.

Θα βρείτε επίσης τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε δωρεάν με γιατρούς που online θα σας απαντήσουν στα ερωτήματα σας, αλλά και καταχωρημένους στις ασθένειες για τις οποίες ενδιαφέρεστε πολλούς γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος του site αφορά κατ΄ εξοχήν τους επαγγελματίες της υγείας. Δημιουργεί ένα χώρο, που εντός του μήνα θα περιβληθεί από μια επίσημη ιατρική εταιρία με μέλη της αναγνωρισμένους καθηγητές της ιατρικής επιστήμης, στον οποίο θα αναρτώνται άρθρα, μελέτες, καινοτόμες θεωρίες, αποτελέσματα συνεδρίων κλπ.

Στόχος του είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού σε όλους πόλου για ακαδημαϊκό διάλογο και διαρκή επιστημονική εκπαίδευση.

Η προετοιμασία όλων των παραπάνω κράτησε πολλούς μήνες και εργάστηκαν για το iatropedia.gr γιατροί όλων των ειδικοτήτων σε συνεργασία με προγραμματιστές, σχεδιαστές και δημοσιογράφους για να παράξουν το αποτέλεσμα που σήμερα βλέπετε.

Είναι σαφές ότι το περιεχόμενο του θα εμπλουτίζεται καθημερινά. Και είναι εξ’ ίσου σαφές ότι θα εντοπίσετε ελλείψεις και ατέλειες. Όπως σε κάθε προηγούμενη προσπάθεια μας περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας για να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο μας στις πραγματικές ανάγκες σας.

Άλλωστε αυτό είναι το νόημα αλλά και η ουσία του ίντερνετ. Ο κάθε χρήστης είναι ο πρωταγωνιστής, το κεντρικό σημείο κάθε προσπάθειας. Το περιεχόμενο μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Πρέπει να τον καλύπτει απόλυτα με συνεχή, άμεση, εύληπτη, αξιόπιστη πληροφορία, και ευκολία στην περιήγηση.
Εμείς κάναμε την αρχή. Με τη δική σας βοήθεια φιλοδοξούμε να γίνουμε σύντομα ένα εργαλείο που θα κάνει τη ζωή σας πιο…υγιή!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ www.iatropedia.gr

Νίκος Ευαγγελάτος

Read More

And More