Το «Οβάλ Πρόσωπο» του Γιώργου Φραγκούλη κάνει πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο «Παραμυθίας!»

Το «Οβάλ Πρόσωπο» του Γιώργου Φραγκούλη κάνει πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο «Παραμυθίας!» | tlife.gr

Σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Οβάλ Πρόσωπο» στο θέατρο «Παραμυθίας». Την παράσταση σκηνοθετεί η Βίβιαν Ιωάννου και είναι το πιστό αντίγραφο ομώνυμου βιβλίου του Γιώργου Φραγκούλη. Το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει την εξαιρετική παράσταση από σήμερα και κάθε Πέμπτη στις 9.

Λίγα λόγια για το έργο: ΑΘΗΝΑ, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – αποκριές. Η νύχτα είναι αγριεμένη και ο νεαρός, ζωγράφος Δάμωνας περιπλανιέται στα στενά της πόλης. Μια νεαρή γυναίκα βγαλμένη από άλλη εποχή εμφανίζεται μπροστά του από το πουθενά ζητώντας του απεγνωσμένα βοήθειά, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά. Η σύντροφος του Δάμωνα, Αγγελική, τον παροτρύνει να απευθυνθεί στις αρχές, όμως κάτι μέσα του τον πείθει ότι η γνωριμία του με αυτή την γυναίκα δεν είναι δουλειά της αστυνομίας… Η άγνωστη στοιχειώνει τα όνειρά του. Ούτε η τρομαγμένη με την κατάστασή του Αγγελική, ούτε ο καλύτερός του φίλος Σταύρος είναι σε θέση να τον συνεφέρουν. Ζωγραφίζει αδιάκοπα και πίνει. Λίγο καιρό αργότερα, οι πίνακες περιμένουν ολοκληρωμένοι στο ατελιέ του για να αγοραστούν σχεδόν αμέσως από έναν μυστηριώδη Ιταλό φιλότεχνο. Ο Δάμωνας φαίνεται πλέον να ανακτά τον παλιό του εαυτό, μέχρι που μια βραδιά θα δεχτεί την επίσκεψη του επιθεωρητή Λιμιού. Ο αγοραστής βρίσκεται νεκρός, αγκαλιασμένος σφιχτά με τον πρώτο καμβά που ζωγράφισε ο Δάμωνας. Δολοφονία, αυτοκτονία ή κάτι άλλο; Τι ρόλο παίζουν οι πίνακες στον θάνατο του μυστηριώδη Ιταλού φιλότεχνου; Τι ζωγράφισε τελικά ο Δάμωνας στους πινακές του;

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βίβιαν Ιωάννου, Γιάννης Ανδρουλακάκης, Γιάννης Λεβέντης, Κατερίνα Σιγάλα, Μιχάλης Κουτσούρης.

READ more