Το πολυτελές γεύμα του κ. Πάγκαλου προκαλεί αναταράξεις

Οι εξελίξεις μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για την πολυτελή διαμονή του Θεόδωρου Πάγκαλου στο King’s Geogre την ημέρα της Πρωτοχρονιάς είναι ραγδαίες και φέρουν την κυβέρνηση να είναι ενοχλημένη και να ζητά εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρο.

Μετά λοιπόν την δημοσίευση της Κυριακάτικης Εφημερίδες πληροφορίες του Newsit θέλουν τον κ. Πάγκαλο να καλέιται να δώσει εξηγήσεις για όσα αναγράφονται σε αυτό. Εκείνος φέρεται να απάνησε οτι είχε προσκληθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από άλλο μέλος της κυβέρνησης. “Τα παιδιά μου με τα παιδιά του Νίκου Σηφουνάκη είναι συμμαθητές και είπαμε να περάσουμε μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ετσι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί και σε καμμία περίπτωση δεν πλήρωσα το ποσό των 5.400 ευρώ που κοστίζει η βραδιά.” Και συνέχισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος: “Πλήρωσα ένα συμβολικό ποσό για να μην θεωρηθεί οτι εκμεταλλεύθηκα την φιλοξενία. Σε καμμία περίπτωση όμως τα ποσά που αναγράφονται”.

Η επόμενη μέρα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος μάλιστα έχει πολλές φορές προκαλέσει και την κοινή γνώμη με διάφορες δηλώσεις του, φαίνεται πιο δύσκολη. Μπορεί ακόμη να μην διαγράφεται στον ορίζονται η αποπομπή του, σε κάθε περίπτωση όμως πληθαίνουν οι φωνές στο ΠΑΣΟΚ που ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει τα μέτρα του.

Και για όσους δεν γνωρίζουν τι συνέβη. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται πως πέρασε την παραμονή Πρωτοχρονιάσε σε πολυτελή σουίτα, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα κοστίζει 5.400 ευρώ τη βραδιά. Το gourmet μενού του έλληνα βουλευτή και της οικογένειας τους περιελάμβανε

Γαλλική σαμπάνια, ποταμίσιες γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασί Πόρτο
Κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια
Αστακό roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα
Καλκάνι μπραιζέ με ριζότο Μιλανέζ και μαύρη τρούφα
Τουρνεντό από φιλέτο μοσχαριού Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια
Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass

Αυτά ήταν τα πιάτα πoυ φέρεται να διάλεξε ο κ. Πάγκαλος για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Κι αν πρόκειται για gourmet ελαφριές συνταγές, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο μενού να κάτσει βαρύ στο στομάχι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην πολιτική του συνέχεια στο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε ποιος ξεχνά τους απρεπείς χαρακτηρισμούς “κοπρίτες”, “ζώα” για μεγάλες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και φυσικά την περίφημη φράση “Μαζί τα φάγαμε” δια στόματος κου. Πάγκαλου. Σε κάθε περίπτωση το παραπάνω λουκούλειο γεύμα στο King’s George κάθε άλλο παρά μαζί το φάγαμε!

Read More

And More