Το “Πρωινό Mou” γίνεται… “Μεσημεριανό Mou”; Τι τρέχει αυτές τις ημέρες στο Mega;

Ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για την φετινή τηλεοπτική χρονιά, μιας και ένας μήνας και κάτι μας έχει απομείνει για να πέσει παραδοσιακά στα τέλη Ιουνίου η αυλαία της σεζόν 2012-2013. Έτσι, τα κανάλια αυτή την εποχή θυμίζουν… στρατηγεία, μιας και τα νέα σχέδια επί τηλεοπτικού χάρτου έχουν ξεκινήσει ήδη να καταστρώνονται. Φυσικά η κρίση έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε όλα τα στελέχη της τηλεόρασης διακαναλικά, μιας και για ακόμα μία χρονιά καλούνται να κάνουν… ταχυδακτυλουργικά κόλπα, προκειμένου από Οκτώβρη το fresh πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσουν να έχει μία πλήρη και ολοκληρωμένη μορφή και εικόνα.

Και τι ακριβώς εννοούμε με αυτό; Πως είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως και ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς θα είναι “κουρεμένος”, γεγονός που θα αναγκάσει τους πάντες να προχωρήσουν σε… εκπτώσεις και να αποδειχθούν ιδιαίτερα εφευρετικοί, για να καταφέρουν να στήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο και ακριβό να μην είναι, αλλά και αδιάφορους να μην αφήσει τους τηλεθεατές και κατά συνέπεια και την διαφημιστική αγορά, μιας και σε αυτούς τους τόσο χαλεπούς καιρός, την διαφήμιση τα κανάλια την κυνηγούν με το τουφέκι!

Έτσι, λοιπόν, σε… θέση μάχης βρίσκονται οι άνθρωποι του Mega, μιας και η προετοιμασία της σεζόν 2013-2014 γι ΄αυτούς έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μιας και ως γνωστόν από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας δε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στο Mega, πάρθηκαν κάποιες πρώτες σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Απ ΄ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι άνθρωποι του Μεγάλου Καναλιού, προσανατολίζονται στο να βγάλουν του χρόνου στον αέρα και δεύτερη, καθημερινή σειρά. Αυτό είναι κάτι που αυτή την εποχή μελετούν σοβαρά και έχουν έρθει σε επαφή με διάφορες εταιρίες παραγωγής, μιας και θέλουν να ενισχύσουν σημαντικά το prime-time τους επί καθημερινής βάσεως.

Η συγκεκριμένη παραγωγή το πιο πιθανό είναι να βγει στον αέρα από Γενάρη και μετά και αφού έχουν ολοκληρωθεί τα “Κλεμμένα Όνειρα”, ενώ αν τα “Κλεμμένα” αποφασιστεί να συνεχίσουν μέχρι Μάιο του 2014, τότε δεν αποκλείεται το Mega θα έχει στο πρόγραμμά του όχι μία, αλλά δύο καθημερινές σειρές. Όσο για τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν την δεύτερη καθημερινή σειρά του Μεγάλου Καναλιού να την υπογράφει η Ρένα Ρίγγα, οι φήμες αυτές παραμένουν φήμες, μιας και κάτι τέτοιο για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά

Εκτός ,όμως, από το καθημερινό, το Mega παρά την κρίση επιμένει… ελληνικά και ο στόχος του είναι να υπάρχει στο πρόγραμμά του και του χρόνου η ελληνική μυθοπλασία, γι ΄αυτό και θέλουν να καταφέρουν να φιλοξενήσουν μαζί με τα “Παντελόνια” που θα συνεχίσουν για ακόμη 13 επεισόδια, ακόμα μία brand-new σειρά, αγνώστων για την ώρα λοιπών στοιχείων.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τις πληροφορίες που ήθελαν το “Πίσω στο σπίτι” να πατάει… γκάζι και για τρίτη χρονιά, θα σας στεναχωρήσουμε, αλλά η επιτυχημένη κωμική σειρά με την Μαρία Καβογιάννη και τον Θοδωρή Αθερίδη, θα ρίξει οριστικά τίτλους τέλους τον Ιούνιο.

Το Mega ερώτημα αυτή την εποχή στο κανάλι είναι και το εξής… Τι θα γίνει τελικά με το “Πρωινό Mou”. Το “Πρωινό” εννοείται πως θα συμπεριλαμβάνεται και στο “μενού” της σεζόν 2013-2014, αλλά το θέμα είναι η… ώρα! Βλέπετε, υπάρχει το ενδεχόμενο η εκπομπή να πάει μεσημέρι.

Σε αυτή την περίπτωση οι Megaλικοί δεν θα παραδώσουν στον ανταγωνισμό την πρωινή τους ζώνη, βάζοντας κάθε πρωί μόνο… κονσέρβες και επαναλήψεις, αλλά σκέφτονται εάν καταλήξουν και το “Πρωινό Mou” γίνει “Μεσημεριανό Mou”, να βγάλουν στον αέρα και μία καθημερινή, χρηστική εκπομπή π.χ. μαγειρικής, η οποία θα έχει διευρυμένη διάρκεια.

Read More

And More