Το Προξενιό της Ιουλίας – Ευγενία Ξυγκόρου: Έτσι πήρε τον ρόλο η πρωταγωνίστρια της σειράς

Η Ευγενία Ξυγκόρου είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν έντονα τη νέα τηλεοπτική σεζόν, αφού θα είναι η πρωταγωνίστρια της πολλά υποσχόμενης παραγωγής του Alpha «Το Προξενιό της Ιουλίας».

Η ηθοποιός Ευγενία Ξυγκόρου μίλησε στο περιοδικό Gala και τη δημοσιογράφο Μαριλού Πανταζή και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία της από τον χώρο της υποκριτικής.

Έχετε ξεκινήσει γυρίσματα;

Όχι ακόμα αλλά έχουμε ξεκινήσει πρόβες και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Η Άννα Μάσχα ήταν δασκάλα μου έναν χρόνο στη σχολή και τώρα θα παίζουμε μαζί, δεν το πιστεύω. Είμαι επίσης πάρα πολύ χαρούμενη που η Ελισάβετ Μουτάφη θα κάνει τη μάνα μου, γιατί την είχα γνωρίσει παλαιότερα, όταν έκανα την κομπάρσα σε μια παράσταση όπου έπαιζε κι εκείνη. […] Ο Δημήτρης Σέρφας, που τώρα τον γνωρίζω, είναι ένα γλυκύτατο παιδί, όπως και ο Τάσος Λέκκας που θα κάνει τον αδερφό μου.

Έχεις συνηθίσει την αναγνωρισιμότητα;

Κυκλοφορώ με το μαλλί της τρελής, σαν τον λέτσο και ούτε καν σκέφτομαι ότι μπορεί να με αναγνωρίσουν στον δρόμο. Όταν έκανα το καθημερινό, είχα μπει στο μετρό και έτυχε να στέκονται απέναντί μου κάτι αγοράκια 14 χρονών πάνω-κάτω. Με κοιτούσαν και έλεγαν μεταξύ τους «Αυτή είναι», «Όχι, σιγά μην είναι αυτή. Αυτή θα κυκλοφορεί με Ferrari. Θα έπαιρνε το μετρό σαν εμάς;».

Εγώ δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Μάλλον νόμιζαν ότι είμαστε στο Χόλιγουντ. Μετρό και ξερό ψωμί. Γενικά με πλησιάζει ο κόσμος για selfie αλλά όλοι το κάνουν πολύ ευγενικά. Δεν με απασχολεί όμως πολύ. Χαίρομαι για εκείνα τα 5 λεπτά αλλά μετά το ξεχνάω. Όλα περνάνε τόσο γρήγορα. Επειδή σε αναγνώρισε τώρα κάποιος δεν σημαίνει ότι θα σε θυμάται αύριο.

Τι τύπος είναι η Ιουλία;

Η Ιουλία είναι πολύ παθιασμένη, κάτι που με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Υπάρχει ένα κομμάτι αθωότητας που δεν έχουμε εμείς σήμερα. Είναι ερωτευμένη με ένα αγόρι, που το υποδύεται ο Δημήτρης Σέρφας. Είναι ένας μεγάλος έρωτας που θυμίζει Ρωμαίο και Ιουλιέτα, Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες.

Πριν έρθει το προξενιό έχει μαθευτεί στις οικογένειες ότι τα δύο παιδιά αγαπιούνται και προσπαθούν να τα εμποδίσουν. Εγώ δεν θα μπορούσα να έχω τέτοια εμπιστοσύνη στον αγαπημένο μου, όπως η Ιουλία. Και θεωρώ ότι είναι τόσο τολμηρή, ακριβώς επειδή είναι τόσο αθώα. Πόσο εύκολο είναι να πεις ότι αγαπάω κάποιον και τον εμπιστεύομαι άνευ όρων;

Πώς πήρες τον ρόλο της Ιουλίας;

Είναι λίγο αστείο το πώς έγινε. Την πρώτη φορά που με κάλεσαν από την παραγωγή δεν μου είχαν πει ξεκάθαρα για ποια σειρά μιλάμε και για ποιον ρόλο. Απλώς κάποια στιγμή άκουσα το όνομα «Ιουλία». Είχα διαβάσει κάπου ότι ο ALPHA σχεδίαζε να γυρίσει το «Προξενιό», οπότε έκανα τον συσχετισμό. Με το που τελείωσε η συνάντηση, έτρεξα να αγοράσω το μυθιστόρημα, το διάβασα και είπα: εδώ είμαστε. Το σενάριο έχει αρκετές διαφορές με το βιβλίο αλλά απ’ όσες σελίδες έχω διαβάσει μέχρι στιγμής είναι καταπληκτικό.

Read More

And More