Το πρώτο… crash-test της τηλεοπτικής σεζόν τι γεύση μας άφησε;

Με δόξα και τιμή το πρώτο τρίμηνο της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς έφτασε στο τέλος του.Έτσι κι εμείς, είπαμε να μοιράσουμε έλεγχο προόδου σε όλα εκείνα τα τηλεοπτικά αστέρια που ήρθαν πλημμυρισμένα τον Οκτώβρη στους δέκτες μας με την αισιοδοξία και τις ελπίδες πως θα τα κατάφερναν φέτος να κάνουν την διαφορά και να στρέψουν τα φώτα της επιτυχίας επάνω τους, αλλά κάπου στην πορεία το όνειρο… γκρίζαρε και πολλοί έμειναν…μετεξεταστέοι.Για να δούμε ,λοιπόν, ποιοι παίρνουν άριστα δέκα και ποιοι πασχίζουν για να πιάσουν τη…βάση του δέκα στους πίνακες τηλεθέασης.
Αναμφισβήτητα στους κερδισμένους του πρώτου τριμήνου βρίσκεται ο Μάρκος Σεφερλής. Ο Μάρκος αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του “Mega με μία” κατάφερε τις πρώτες εβδομάδες να τρελάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης και στη συνέχεια να διατηρήσει μία μεγάλη δυναμική,κάνοντας το καθημερινό, ψυχαγωγικό πρωινό του Μεγάλου Καναλιού και πάλι υπολογίσιμο κι επικίνδυνο αντίπαλο για τον ανταγωνισμό.
Από την άλλη μεριά,το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1 μπορεί να κατάφερε να υπερισχύσει και να κόβει καθημερινά πρώτο το νήμα στους πίνακες τηλεθέασης ,όμως, είναι ένα πρωινό το οποίο σαφέστατα φέτος έχει υποστεί ισχυρούς κλυδωνισμούς και το οποίο αν δεν είχε για να στηρίζεται τα γερά θεμέλια του lead-in που παίρνει από το Γιώργο Παπαδάκη,κανείς δεν θα ήξερε αν τα είχε καταφέρει να κερδίσει και πάλι το αρχικά χαμένο έδαφος.Παρόλα αυτά η χοντροκοπιά και οι ακρότητες που είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τηλεοπτικής παρέας,είναι κάτι που εξακολουθεί να είναι το ίδιο ενοχλητικό, όπως πέρσι,πρόπερσι και ούτω καθεξής.

Aς κάνουμε ,όμως, και μία αναφορά και στα απογευματινά στη μετά «Δέστε τους» και Νίκου Μουτσινά εποχή. Όπως ήταν αναμενόμενο ,τόσο η Μαρία Ηλιάκη,όσο και η Κατερίνα Καινούργιου, αποδείχθηκαν πολύ λίγες για να κρατήσουν τον ρόλο του…πρώτου βιολιού σε μία εκπομπή.Τα κορίτσια όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν γιατί απλά δίπλα τους υπήρχε ο Νίκος Μουτσινάς.Μόλις ο Νίκος αποχώρησε και οι δύο αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν έχουν τίποτα,μα απολύτως τίποτα να σου πουν.Πιο αδιάφορες πεθαίνεις.Αποτέλεσμα; Ο παλιός είναι αλλιώς.

Ο Φώτης ΣεργουλόπουλοςΜαρία Μπακοδήμου και το «ΦΜ: Live» εξακολουθούν να κάνουν την διαφορά στα απογεύματά μας,με το Star να είναι το κανάλι που εκείνη την ώρα συνήθως κυριαρχεί στο παιχνίδι της τηλεθέασης.Η καθημερινή τηλεοπτική πρόταση του Φώτη και της Μαρίας μοιάζει με όαση στα πραγματικά τόσο ανέμπνευστα απογεύματά μας.Μία εκπομπή η οποία αν και βρίσκεται καιρό στον αέρα,εξακολουθεί να έχει φρέσκια ματιά,αληθινό χιούμορ και εύστοχη σάτιρα, αποφεύγοντας συνήθως τις εμμονές.

Αν η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο, τότε φέτος έχει σερβιριστεί στην Κατερίνα Καραβάτου.Η Κατερίνα αφού πέρασε πέρσι του…λυχναριού τα πάθη ως…συμπαρουσιάστρια της με το ζόρι παρουσιάστριας τους Alpha Κωνσταντίνας Σπυροπούλου,φέτος πηγαίνοντας στο «Ε» μαζί με τον Κρατερό Κατσούλη, «Στα καλά καθούμενα» έφερε τα πάνω-κάτω στους πίνακες τηλεθέασης.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με συνοπτικές διαδικασίες να βγάλει νοκ-άουτ τον Alpha και την εκπομπή της με το ζόρι παρουσιάστριας Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου από την άλλη μεριά είναι η μεγάλη ηττημένη αυτού του πρώτου τριμήνου της φετινής σεζόν.Γιατί τι άλλο να πεις για ένα κορίτσι που είναι το πουλέν ενός καναλιού,για ένα κορίτσι που έχει στα πόδια του ένα ολόκληρο κανάλι και δεν καταφέρνει να πιάνει ούτε την… βάση στους πίνακες τηλεθέασης, όταν οι πάντες πασχίζουν γι΄αυτό. Μάλιστα,αποδείχθηκε πως έχει και την κατάρα του…ανθρωποδιώχτη,μιας και αλλάζει τους συνεργάτες σαν τα πουκάμισα.

Όχι, σε αυτούς που δεν κατάφεραν να μας πείσουν και να μας συγκινήσουν ήταν και η Ελεονώρα Μελέτη με το “Hushtag” της. Αν και πιστέψαμε αρχικά πως πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική προσπάθεια,στην πορεία διαπιστώσαμε πως η Ελεονώρα δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα,αφού οι δημοσιογραφικές προσεγγίσεις των θεμάτων γίνονται με εντελώς παιδαριώδη τρόπο και φυσικά πνίγονται σαν άλλος Τιτανικός μέσα στον ωκεανό του εγωκεντρισμού που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη παρουσιάστρια.

Ήρθες σαν την Άνοιξη και δεν έφερες αυτό που καρτερούσα.Το “Dancing” ήρθε μετά Βαΐων και κλάδων φέτος στον ΑΝΤ1,μόνο που ξέχασε να φέρει μαζί του και τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που κουβαλούσε στις αποσκευές του τις προηγούμενες σεζόν.Βγήκε στον αέρα πιο γκρίζο, πιο θαμπό, πιο μίζερο και πιο αδιάφορο όσο ποτέ, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την στιγμή να μην έχει καταφέρει να κάνει το…σουξέ που τόσο έντονα επιθυμούσαν εκεί στο Μαρούσι.Όσο για την Δούκισσα Νομικού;Τι να πει κανείς γι΄αυτή την εκκολαπτόμενη τηλε-περσόνα;Πιο πολύ ασχολούμαστε με το τι… φοράει και όχι με το γιατί δεν μιλάει.Τραγικό,αν θες να κάνεις καριέρα ως παρουσιάστρια.

Read More

And More