Το πρώτο “χαστούκι” για την Αθηνά Ωνάση! Έχασε την πρώτη δίκη με τον Αλβάρο

Την πρώτη “μάχη” αλλά όχι και τον πόλεμο φαίνεται πως έχασε η Αθηνά Ωνάση. Η χρυσή κληρονόμος, λίγο πριν τη συζήτηση του πολύκροτου διαζυγίου της με τον πρώην αγαπημένο της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο (Ντόντα) που θα γίνει στο Βέλγιο, δέχτηκε την πρώτη μεγάλη ήττα. Τα βραζιλιάνικα δικαστήρια δικαίωσαν τον Ντόντα για το θρυλικό άλογο Κορνέτο Κ που δεν μπορούσε ως τώρα να πλησιάσει.

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Ωνάση, μετά την απιστία του Ντόντο και τη νέα του σχέση, θέλησε να κάνει τη ζωή του πρώην συζύγου της δύσκολη και του απαγόρευσε ακόμη και να πλησιάζει τα άλογα που είχαν αγοράσει όταν ήταν ζευγάρι. Μάλιστα, η Αθηνά είχε βάλει μέχρι και security να προσέχουν το αγαπημένο άλογο του Ντόντα, δίνοντας ρητή εντολή να μην τον αφήνουν να έρθει σε επαφή μαζί του, γνωρίζοντας την αδυναμία που του είχε.

Ο Αλβάρο είχε απαντήσει τότε με αγωγή 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορώντας την Αθηνά πως φταίει για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία. Ο Ντόντα χαρακτήριζε υπεύθυνη την Αθηνά για την κατρακύλα που έχει στην παγκόσμια κατάταξη με τους καλύτερους αναβάτες και διεκδικούσε το υπέρογκο ποσό από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες που είχε εξασφαλίσει ως επαγγελματίας ιππέας για την εταιρεία που ίδρυσαν μαζί το 2010.

Και το δικαστήριο, φαίνεται πως τον δικαιώνει σε ένα βαθμό. Η δικαστική απόφαση δεν αφορά τα χρήματα, αλλά το άλογο Cornetto Κ, από το οποίο η Αθηνά είχε αποκλείσει τον Αλβάρο, υποχρεώνοντας την χρυσή κληρονόμο να του το επιστρέψει. Ταυτόχρονα, η απόφαση θέλει την Αθηνά να μην μπορεί να πουλήσει τα άλογα που είχαν αποκτήσει ως ζευγάρι.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Αθηνά να έχει πουλήσει τον Κορνέτο Κ και το “Living the dteam” στον Ιταλό καινούργιο φίλο της Αλμπέρτο Ζόρζι, και στην αμαζόνα Αλεξάνδρα Θόρντον, δεν ευσταθούν, καθώς τα άλογα μόνο παραχωρήθηκαν.

Όπως σχολιάζουν, πάντως, τα βραζιλιάνικα Μέσα, ο βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα (1996) και το Σίδνεϊ (2000), κέρδισε την πρώτη νίκη του στην δικαστική μάχη που έχει με την πρώην σύζυγό του με την οποία υπήρξε παντρεμένος για παραπάνω από δέκα χρόνια.

Το δικαστήριο του Σάο Πάολο έβγαλε απόφαση υπέρ του αθλητή, ώστε να έχει πάλι πρόσβαση στον αθλητικό εξοπλισμό που παρέμεινε στο κέντρο εκπαίδευσης των αλόγων που ίδρυσε με την Αθηνά στην πόλη Valkenswaard της Ολλανδίας.

Read More

And More