Το συγκινητικό μήνυμα-κάλεσμα των εργαζόμενων του Alter !

”Το πρόβλημα του Alter είναι πρόβλημα όλων μας”… Αυτόν ακριβώς τον τίτλο έχει το συγκινητικό μήνυμα που θέλησαν χθες αργά το απόγευμα να στείλουν προς τα έξω οι 700 οικογένειες που απ ΄ότι δείχνουν τα πράγματα, θα βρεθούν (για να μην σας πω, πως έχουν βρεθεί ήδη…) στο δρόμο, μιας και το φως στο τούνελ του Alter αυτή την φορά δεν άναψε και απ ΄ότι όλα δείχνουν, έχει ξεκινήσει η αρχή του τέλους για το κανάλι του Περιστερίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα – ψήφισμα, το οποίο προέκυψε μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του σταθμού την Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να δουν το τι στάση πρέπει να κρατήσουν από εδώ και στο εξής…

“…Συνάδελφοι

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Alter που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.

Συνάδελφοι

Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.

Συνάδελφοι

Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα blogs. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. . να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.

Συνάδελφοι

Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές. ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ * Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε! * Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας. * Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.

Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER…”

Read More

And More