Το ταξίδι της Μαρίνας Βερνίκου στην Αφρική! Δες φωτογραφίες

Η Μαρίνα Βερνίκου περιφράφει τις μοναδικές στιγμές που έζησε στην Αφρική. Η ίδια ξεκίνησε ένα φωτογραφικό σαφάρι στη Μαύρη Ήπειρο με συνοδοιπόρους τον συζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη, τον πατέρα της Γιώργο Βερνίκο και την συντροφό του Ράνια Κολτή.

Με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι η Μαρίνα προσπάθησε να απαθανατίσει όλες τις μοναδικές στιγμές στο ταξίδι που έκανε στην Αφρική. Σταθμοί του οδοιπορικού της ήταν: η Μπουτσουάνα, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα και η Ρουάντα.

Σκοπός της ήταν να περάσει από τα σημαντικότερα σημεία της αΑρικής και να απαθανατίσει με το φωτογραφικό φακό της, όλα όσα έζησε στο συγκεκριμένο ταξίδι, που αποτελεί για την ίδια εμπειρία ζωής.

Πρώτος σταθμός: Το Δέλτα του Okavango στην Μποτσουάνα. Ο ποταμός Okavango, σε αντίθεση με τους περισσότερους ποταμούς που χύνονται στη θάλασσα ή σε λίμνη, καταλήγει στις αμμώδεις εκτάσεις της ερήμου Καλαχάρι, σχηματίζοντας το μεγαλύτερο “εσωτερικό” Δέλτα του κόσμου. Είναι από τα σημεία του κόσμου που μπορείς να δεις τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πανίδας και χλωρίδας.

Επόμενος σταθμός: Η περιοχή Lalibela στην Αιθιοπία. Ένα τόπο μαγικό, ιερό και ασκητικό. Φημίζεται για τις εκκλησίες της, που είναι σκαλισμένες κάθετα μέσα στους βράχους.

Τελευταίος σταθμός: Οι γορίλες στο Bwindi Impenetrable National Park της Ουγκάντα. Στο συγκεκριμένο πάρκο ζουν οι μισοί από τους εναπομείναντες γορίλες στον κόσμο (περίπου 340), σ’ ένα σπάνιο σκηνικό πυκνής βλάστησης και βιοποικιλίας.

Η ίδια μάλιστα, μιλώντας για το ταξίδι της ανέφερε στη “Real Life”: “Σ’ όλες τις χώρες της Αφρικής μας έκανε εντύπωση η αισιοδοξία των ανθρώπων. Δεν συναντήσαμε ούτε έναν άνθρωπο που να μην είναι αισιόδοξος”.

Δες φωτογραφίες από το ταξίδι:

Φωτογραφίες από την Αιθιοπία…

Πέρασμα από την Ρουάντα!

Στιγμυότυπο από το ταξίδι της Μαρίνας Βερνίκου!

Φωτογραφίες από την Ουγκάντα

Στην περιοχή Μποτσουάνα!

Στην περιοχή Lalibela στην Αιθιοπία!

Read More

And More