Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Γιώργο Μοσχίδη – Οι αγαπημένοι του φίλοι στην πολιτική κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης στα 87 του χρόνια. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε χρόνια πετυχημένης πορείας, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο.

Σήμερα έγινε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας η πολιτική κηδεία του και ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν για το τελευταίο αντίο ήταν και οι φίλοι του και συνεργάτες τους πολλά χρόνια, όπως ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου

O καλός του φίλος Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Γιώργος Μιχαλακόπουλος-Νίκος Καβουκίδης-Παντελής Βούλγαρης

Σπύρος Μπιμπίλας

Ξένια Καλογεροπούλου

Μαρίνα Ψάλτη

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μοσχίδη

Είχε γεννηθεί στην Καβάλα το 1931 και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός με περιοδεύοντες θιάσους (τα «μπουλούκια», όπως τα έλεγε ο ίδιος).

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση το 1952 στο έργο «Ρομάντζο”.

Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, ενώ συμμετείχε και σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Έλαβε μέρος σε 43 ταινίες, όπως «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Τι 30, τι 40, τι 50» (1972), «Αγάπη μου παλιόγρια» (1972) κ.ά.

Φωτογραφίες : NDP

Read More

And More