Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Πλήθος κόσμου και οι φίλοι του καλλιτέχνες στο νεκροταφείο

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δε μένει πια εδώ… Έφυγε για πάντα και εντελώς ξαφνικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στο Πήλιο, προδομένος από την καρδιά του. Θα μείνει όμως για πάντα εδώ… Μέσα από τα χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια του. Μέσα από τις δεκάδες επιτυχίες του! Μέσα από τα τραγούδια του αγαπήσαμε, ερωτευτήκαμε, χωρίσαμε, χορέψαμε…

Το μεσημέρι της Τετάρτης η σύζυγός του, Ελένη, η κόρη του Μαίρη Κλάρα, οι συγγενείς του αλλά και οι φίλοι ζωής, βρέθηκαν στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου για να τον αποχαιρετήσουν με δάκρυα στα μάτια! Για να του πουν… το τελευταίο τραγούδι… Με τη θλίψη  ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι φίλοι του Λαυρέντη έφθασαν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Ζωγράφου για να χαιρετήσουν τον αγαπημένο τους… Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα.

Το κοιμητήριο του Ζωγράφου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που έσπευσε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο τραγουδοποιό ενώ το προαύλιο της εκκλησίας που εψάλη η εξόδιος ακουλουθία γέμισε από στεφάνια για τον Λαυρέντη. Συντετριμμένες συνόδευσαν το φέρετρο του αγαπημένου τους η σύζυγός Ελένη και η κόρη του Μαρία Κλάρα

Συντετριμμένες η σύζυγός του Ελένη και κόρη του Μαρία Κλάρα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα

Μελίνα Ασλανίδου

Συγκλονιστικό το τελευταίο χειροκρότημα στον Λαυρέντη…

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο Γιάννης Κότσιρας με την σύζυγό του

Διονύσης Σαββόπουλος

Χάρις Αλεξίου

Γιώργος και Άννα Νταλάρα

Ελένη Ράντου – Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Γιάννης Ζουγανέλης

Ραλλία Χρηστίδου

Θάνος Μικρούτσικος

Νίκος Αλιάγας

Ελεονώρα Ζουγανέλη

Μαρία Σολωμού

Χρήστος Θηβαίος

Γιώτα Νέγκα

Μπάμπης Στόκας

Κατερίνα Κούκα

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Γιάννης Γιοκαρίνης

Στέλιος Ρόκκος

Μίλτος Πασχαλίδης

Σπύρος Παπαδόπουλος

Δημήτρης Μπάσης

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

 

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και είχαν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

 

Read More

And More