“Το τέλος της παρέλασης” : Πρεμιέρα για μία σειρά που πραγματικά αξίζει να δείτε!

Την ώρα που οι Τούρκικες σειρές έχουν κατακλύσει τους δέκτες μας και η αισθητική μας όσο να πεις, την έχει μάθει την… μετωπική, η ΕΡΤ επιμένει να φιλοξενεί στο πρόγραμμά της μερικές από τις πιο καλές και πολυδάπανες Ευρωπαικές παραγωγές.

Ετσι, σήμερα ακόμα μία σειρά ιδιαίτερης αισθητικής και ατμόσφαιρας έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα της ΝΕΤ και αν πραγματικά θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό και προσεγμένο, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσετε. Πρόκειται για την σειρά , “Το τέλος της παρέλασης” (10.00 μ.μ.) . Μία σειρά εποχής, η οποία θα σας συναρπάσει…

Ο διακεκριμένος σεναριογράφος Sir Tom Stoppard και η σκηνοθέτης Susanna White μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μια ιστορία αγάπης και προδοσίας στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα. Αθωότητα και προδοσία, οι απαρχές του φεμινισμού και το τέλος του παλαιού κόσμου, σε μια κοινωνία που η ηθική, οι σχέσεις και οι ιδέες αλλάζουν ριζικά.

Ένα ερωτικό τρίγωνο αναπτύσσεται τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: ο Christopher, ένας Άγγλος αριστοκράτης είναι παντρεμένος με την όμορφη αλλά σκληρή Sylvia, η οποία περιμένει ένα παιδί – ενδεχομένως όχι το δικό του…

Η ζωή του Christopher αλλάζει άρδην, όταν έρχεται σε επαφή με μια μαχητική φεμινίστρια, την Valentine, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Πιστός στις συντηρητικές του αρχές, ο Christopher αρνείται να πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγό του, ακόμα και όταν εκείνη δηλώνει ανοικτά τον δεσμό της με έναν άλλο άνδρα.

Η φρίκη του πολέμου, όμως, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, θα κλονίσει συθέμελα το παραδοσιακό πλέγμα αξιών, με αποτέλεσμα οι ήρωες της σειράς να επαναπροσδιορίσουν ριζικά την κοσμοθεωρία τους, σε ένα περιβάλλον που κατεδαφίζονται οι βεβαιότητες αιώνων και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν
για πάντα.

Οσο για το τι ακριβώς θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο ; Ο Christopher ένας δημόσιος υπάλληλος, παντρεύεται την έγκυο Sylvia, παρότι γνωρίζει οτι ο πατέρας του παιδιού της είναι πιθανόν ο παντρεμένος εραστής της Gerald, όπως αποκάλυψε ο Mark, αδελφός του Christopher.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Sylvia είναι μια άστοργη μητέρα, που περιφρονεί τις φιλελεύθερες απόψεις του συζύγου της και τον απατά με ένα νέο θαυμαστή, τον Potty. Ωστόσο, ο Christopher τη συγχωρεί και τη δέχεται πίσω για χάρη του γιου τους αν και η μητέρα της εκφράζει τους δισταγμούς της. Μια μέρα, ο Christopher καθώς παίζει γκολφ με έναν συντηρητικών πεποιθήσεων πολιτικό, σώζει μια μαχητική φεμινίστρια, την Valentine, η οποία διώκεται από την αστυνομία.

Read More

And More