Το TLIFE θυμάται και αποχαιρετά όσους έφυγαν για πάντα το 2014

Φεύγοντας το 2014 παίρνει μαζί του μερικές στιγμές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Στιγμές που παγώσαμε ή που βυθιστήκαμε σε θλίψη. Παίρνει μαζί του δεκάδες σημαντικές προσωπικότητες αφήνοντας αισθητά φτωχότερο τον καλλιτέχνικο κόσμο. Ωστόσο, τα ίδια αυτά πρόσωπα θα μείνουν εδώ, στη μνήμη μας, για πάντα.

Philip Seymour Hoffman

Ο άνθρωπος που «ζωντάνεψε» τον Τρούμαν Καπότε στη μεγάλη οθόνη, κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στις 2 Φεβρουαρίου. Ο Philip Seymour Hoffman «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, αφού κατανάλωσε ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ουσιών, μεταξύ των οποίων ηρωίνη και κοκαΐνη. Το περιοδικό Times τον χαρακτήρισε λίγο μετά τον θάνατο του ως «τον πιο πολλά υποσχόμενο και ευρέως αποδεκτό ηθοποιό της γενιάς του».

Τζένη Βάνου

«Χίλιες βραδιές θα μ’ αρνηθείς, χίλιες θα με ζητήσεις», τραγούδησε κάποτε η ζεστή φωνή της Τζένης Βάνου κάνοντας πολλούς να ριγούν στο άκουσμα της. Η αισθαντική φωνή της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, σίγησε για πάντα στις 6 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου νοσηλευόταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας της μάχης με τον καρκίνο. Ήταν 75 ετών. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Σάκης Μπουλάς

Ένας από τους πιο αγαπητούς αλλά και πιο πολυπράγμονες καλλιτέχνες της Ελλάδας, ο Σάκης Μπουλάς άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής, στιχουργός, ηθοποιός και παρουσιαστής Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1954 στο Κιλκίς. Στην κηδεία του έδωσε το παρών πλήθος συναδέλφων του, ενώ σπαραχτική ήταν η παρουσία της τελευταίας του συντρόφου, Αλεξάνδρας Ούστα.

Λάκης Παππάς

Τον ανέδειξε ο Μάνος Χατζιδάκης και η μουσική παράσταση Οδός Ονείρων στην οποία συμμετείχε. Ο λόγος για τον Λάκη Παππά, που με τη βελούδινη φωνή του έντυσε πολλά από τα τραγούδια του λεγόμενου «νέου κύματος» της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο τραγουδιστής έφυγε σε ηλικία 76 ετών τον Μάρτιο του 2014.

Peaches Geldof

Η 25χρονη κόρη του Bob Geldof και της Paula Yates, έχασε τη ζωή της τον περασμένο Απρίλιο. Η νεαρή καλλονή και μητέρα δύο αγοριών έφυγε ξαφνικά, ενώ οι αρχές χαρακτήρισαν αρχικά τον θάνατο της αιφνίδιο και ανεξήγητο. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η ανακοίνωση της αστυνομίας πως η νεαρή κόρη του Bob Geldof πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όπως ακριβώς και η μητέρα της πολλά χρόνια νωρίτερα. Ο τραγικός πατέρας της λίγους μήνες αργότερα εξομολογήθηκε πως κατηγορεί τον εαυτό του για τον θάνατό της.

Gabriel Garcia Marquez

Βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο συγγραφέας εμβληματικών βιβλίων όπως το «100 χρόνια μοναξιάς» και «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» έζησε 87 χρόνια σε αυτή τη γη αφήνοντας πίσω του σπουδαίο λογοτεχνικό έργο. Ο Κολομβιανός Gabriel Garcia Marquez λίγα χρόνια πριν αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο των λεμφαδένων, είχε δηλώσει φανατικός θαυμαστής της συμπατριώτισσας του Shakira που τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό της μήνυμα στα social media. Πέθανε στις 17 Απριλίου στο Μεξικό.

Γιώργος Πολίτης

Μπορεί ο ίδιος να μην ήταν μουσικός αλλά η επιχειρηματική του ενασχόληση με το ραδιόφωνο τον ανέδειξε σε έναν από τους αγαπημένους συνεργάτες του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας. Ο Γιώργος Πολίτης, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera και Derti, πέθανε τον Μάιο στα 55 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Στην κηδεία του βρέθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν πολλοί καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας της χώρας.

Άννα Πολάτου

31ος μόλις ετών ήταν το ένα από τα χάλκινα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Η Ολυμπιονίκης Άννα Πολάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 17 Μαΐου, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια και τις συναθλήτριες της. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σε βαρύτατο κλίμα στην Κεφαλονιά.

Robin Williams

Τον Αύγουστο του 2014 επέλεξε να θέσει τέρμα στη ζωή του ο λατρεμένος ηθοποιός Robin Williams. Ο ηθοποιός που είχε προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου και είχε κερδίσει μία φορά το Όσκαρ Β Ανδρικού ρόλου, για χρόνια όταν έκλειναν τα φώτα και οι κάμερες βυθιζόταν στον σκοτεινό κόσμο της κατάθλιψης, ενώ πάλευε παράλληλα και με τον εθισμό του από το αλκόολ. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό μετά το θάνατο του, ο διάσημος ηθοποιός είχε μάθει πρόσφατα ότι πάσχει από τη νόσο του Parkinson. Ο Robin Williams είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Zak και την Zelda.

Lauren Bacall

Η σύζυγος του Humphrey Bogart και μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου, Lauren Bacall «έφυγε» σε ηλικία 89 ετών, τον φετινό Αύγουστο. Η ηθοποιός άφησε μέρος της αμύθητης περιουσίας της στην σκυλίτσα της, Sophie, όπως έγινε γνωστό λίγο καιρό μετά το θάνατό της.

Αντώνης Βαρδής

Σε πένθος βύθισε ολόκληρη την Ελλάδα η είδηση του χαμού του Αντώνη Βαρδή στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη. Ο μουσικοσυνθέτης είχε δώσει τη δική του μάχη με τον καρκίνο και για καιρό ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι πίστεψαν βαθιά πως θα έβγαινε νικητής από αυτήν. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες πριν από τον θάνατό του, οι επιπλοκές στην υγεία του τον οδηγούν στο να νοσηλεύεται συχνά.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Υγεία. Τα δύο του παιδιά, Γιάννης και Καλλιστώ Βαρδή καθώς και η σύντροφός του Φιλοθέη έμειναν συντετριμμένοι πίσω, μην μπορώντας να πιστέψουν τη δυστυχή αυτή εξέλιξη. Δεκάδες καλλιτέχνες είπαν το δικό τους τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βαρδή μέσω των social media αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στην κηδεία του στο Νεκροταφείο Παιανίας.

Joan Rivers

Η καυστική τηλεπαρουσιάστρια και κωμική ηθοποιός έχασε τη ζωή της τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 81 της χρόνια. Η Joan Rivers πέθανε από επιπλοκές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια επέμβασης στις φωνητικές της χορδές. Η ηθοποιός νοσηλεύτηκε σε κώμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε αλλά δεν τα κατάφερε.

Βαγγέλης Γιαννόπουλος

Ο μουσικός παραγωγός Βαγγέλης Γιαννόπουλος, αδερφός του ραδιοφωνικού παραγωγού Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς, στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Ευρυδίκη, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Βαλάντης, ο Πλούταρχος, η Δέσποινα Βανδή, Στέφανος Κορκολής η Άντζελα Δημητρίου, ο Νίνο, η Πέγκυ Ζήνα και ο Θάνος Πετρέλης. Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο τον Δημήτρη, που μάλιστα ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση μέσω Facebook.

Σπύρος Ζαγοραίος

Σε ηλικία 86 ετών έχασε τη ζωή του ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής του λαϊκού τραγουδιού, Σπύρος Ζαγοραίος. Ο ερμηνευτής που αν και έχασε το χέρι του σε ηλικία 15 ετών, κατάφερε να ξεχωρίσει στην ελληνική μουσική σκηνή, κηδεύτηκε στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο. Το παρόν στην κηδεία του έδωσαν και πολλοί συνάδελφοί του. Διάβασε εδώ περισσότερα για τη ζωή και το έργο του.

Oscar de la Renta

Ο κόσμος της μόδας σημαδεύτηκε φέτος από μία πολύ σημαντική απώλεια. Ο σχεδιαστής μόδας Oscar de la Renta που λάτρεψε τις γυναίκες ακριβώς όσο τον λάτρεψαν κι εκείνες, άφησε την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια, στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από της οικογένεια του και τους δικούς του ανθρώπους. Πολλοί ήταν οι διάσημοι φίλοι του που τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά λόγια μέσω των social media μετά την είδηση του θανάτου του.

Ο σχεδιαστής μόδας έπασχε από καρκίνο. «Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να ξεχνάμε πως κάποια ημέρα θα πεθάνουμε. Θεωρούμε ότι θα ζούμε για πάντα. Όμως η ζωή μοιάζει με κήπο. Υπάρχει η εποχή που σπέρνεις και η εποχή που θερίζεις. Θυμήσου απλά όλους όσους αγάπησες κι ήθελες να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί τους. Εγώ λέω πάντα: Ζήσε, αγάπα και γέλα», δήλωνε ο ίδιος λίγο καιρό μετά τη διάγνωση του με την ασθένεια, το 2006.

Αλεξία Αλεξιάδου

«Εμείς την Αλεξία θα την έχουμε πάντα κοντά μας γιατί ήταν το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου. Τώρα θα μας προστατεύει από ψηλά, εκεί στις γειτονιές των αγγέλων. Καλό ταξίδι γλυκιά μου γυναίκα…». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε ο Βαγγέλης Κιτσάκης την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και εκδότρια σύζυγό του που πέθανε βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Αλεξία Αλεξιάδου μητέρα δύο κοριτσιών της 17χρονης Χαράς και της 10χρονης Γενοβέφας, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 41ος ετών στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. έχοντας υποστεί δύο ανακοπές καρδιάς, ενώ όπως έγινε γνωστό υπέφερε από την εφηβική της ηλικία από χρόνιο άσθμα. Τραγική φιγούρα στην κηδεία της, η διάσημη μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου. Δες εδώ την πρώτη της συνέντευξη μετά την ξαφνική απώλεια, στο TLIFE.

Μπάμπης Αλατζάς

Η πάλη του με τον καρκίνο ήταν θαρραλέα και σκληρή αλλά δυστυχώς ο ηθοποιός δεν βγήκε νικητής από αυτήν. Ο Μπάμπης Αλατζάς που μεταξύ άλλων είχε πρωταγωνιστήσει στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Ψίθυροι Καρδιάς, έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε συγκινητικό κλίμα στο νησί του.

Μένης Κουμανταρέας

Ανάμεσα στους θανάτους που σημειώθηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, η δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, συγκλόνισε με την αγριότητα της. Ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη τον Νοέμβριο και ο θάνατος του σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση προήλθε από στραγγαλισμό. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Τόνυ Άντονυ

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον κάρκινο έχασε τη ζωή του στις αρχές του μήνα, ο αγαπητός κωμικός ηθοποιός Τόνυ Άντονυ. Ο 66χρονος ηθοποιός έγινε γνωστός κυρίως μέσα από επιθεωρήσεις, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες στις οποίες συμμετείχε. Δες εδώ τους αγαπημένους φίλους του να τον αποχαιρετούν στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω.

Joe Cocker

Σε ηλικία 70 ετών εφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ερμηνευτής που έπασχε από καρκίνο. Το περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει στο νούμερο 97 στον κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους τραγουδιστές στην ιστορία και σίγουρα η χαρακτηριστική του φωνή σε τραγούδια όπως το You can leave your hat on θα λείψει από την παγκόσμια μουσική βιομηχανία..

Σεραφείμ Φυντανίδης

Η θλίψη κατέκλυσε τον χώρο της δημοσιογραφίας τα φετινά Χριστούγεννα, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του επί πολλά χρόνια διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία, Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο δημοσιογράφος έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 77 ετών. Στην κηδεία του έδωσαν το παρών πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και οι συνεργάτες του στο κανάλι Ε του οποίου υπήρξε πρόεδρος τον τελευταίο χρόνο.

Read More

And More