Το βίντεο του εμπρησμού!

Ένα βίντεο που δείχνει τους εγκληματίες την ώρα της δολοφονικής τους ενέργειας, έχει φτάσει στα χέρια των αστυνομικών. Με βάση αυτό το νοτοκουμέντο θα κινηθούν και θα συλλάβουν τους αδίστακτους δράστες που παγίδευσαν στις φλόγες τέσσερις ανθρώπινες ζωές.

Βέβαια, η ποιότητα του βίντεο είναι κακή και δεν φαίνονται καθαρά. Ωστόσο εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς δύο μαυροφορεμένες αντρικές φιγούρες και μία γυναίκα που έπαιξε ηγετικό ρόλο σε αυτή την κτηνωδία. Σύμφωνα λοιπόν με το κακής ποιότητας βίντεο αλλά και με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, προκύπτουν τα ακόλουθα.

Οι κουκουλοφόροι σπάνε τα τζάμια της τράπεζας. Η νεαρή γυναίκα τους δίνει τις μολότωφ. Οι δράστες ήταν τρεις, φορούσαν μαύρα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μαντήλια. Κρατούσαν βαριοπούλες και κάποια άλλα σκαπτικά εργαλεία προκειμένου να σπάσουν τα τζάμια.

Όταν η γυναίκα δίνει στους άντρες τις μολότοφ εκείνοι ανάβουν το στουπί στο στόμιο του μπουκαλιού και εκτοξεύουν στο εσωτερικό της τράπεζας τις μολότωφ. Έπειτα από λίγο ένας ασπρομάλλης άντρας ρίχνει εύφλεκτο υλικό στις κουρτίνες της τράπεζας και τότε λαμπαδιάζει.

Ο πυκνός καπνός εμποδίζει την λήψη εικόνας από τις κάμερες. Μπορεί τα χαρακτηριστικά των εμπρηστών να μην είναι ευδιάκριτα, αλλά οι αστυνομικές αρχές είναι αισιόδοξες. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως όταν οι διαδηλωτές είδαν την φωτιά κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική. Εκείνοι όμως δεν τους πίστευαν. Νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Ίσως αν είχαν έρθει λίγο πιο νωρίς… Ίσως!

Read More

And More