Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, το πρώτο του αφότου αναδείχθηκε προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, κάλεσε σήμερα να υπάρξει διάλογος ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στη Νιγηρία, στη ΛΔ Κονγκό και στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι προσεύχεται να υπάρξει ένα «ευνοϊκό αποτέλεσμα» στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Kάθε άνθρωπος, είπε ο αργεντινός πάπας, πρέπει να προσπαθήσει να γίνει «ειρηνοποιός».

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος αναδείχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας την 13η Μαρτίου, μιλώντας στους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου από το κεντρικό μπαλκόνι, απηύθυνε επίσης έκκληση το περιβάλλον να σωθεί από την «ανθρώπινη απληστία και αδηφαγία».

Ο ηγέτης της εκκλησίας, που μετρά 1,2 δισεκ. πιστούς σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώθηκε στο πρώτο μήνυμά του Urbi et Orbi («προς την πόλη και τον κόσμο») στην θεματική του πολέμου και της ειρήνης. Κάλεσε να αποκατασταθεί η «κοινωνική αρμονία στο Νότιο Σουδάν, όπου οι τωρινές εντάσεις έχουν ήδη προκαλέσει πολυάριθμα θύματα και απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη σε αυτό το νεαρό κράτος».

Mάθε περισσότερα στο newsit

Read More

And More