Τόλης Βοσκόπουλος: Το κρυφό “αγκάθι” που τον πλήγωσε

Ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τον κόσμο που τον λάτρεψε μέσα από τα τραγούδια του.

Σήμερα, στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο.

Ωστόσο, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε ένα «αγκάθι» στην καρδιά εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό, δεν ήταν άλλο από τη βιογραφία που κυκλοφόρησαν η αδελφή του, Παναγιώτα Βοσκοπούλου και ο ανιψιός του, Απόστολος Παστός στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Χωρίς την έγκρισή μου» είναι ο τίτλος και η εφημερίδα Espresso φέρνει στο φως αποσπάσματα.

Το εν λόγω βιβλίο πέρασε από σαράντα κύματα και πίκρανε τον άρχοντα του λαϊκού πενταγράμμου σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε στο σημείο να ακολουθήσει τη νομική οδό με αποτέλεσμα να αποσυρθεί άρον άρον από τα ράφια των βιβλιοπωλείων κι έτσι η ύπαρξή του να είναι άγνωστη στην πλειονότητα των Ελλήνων. Ακόμα κι όταν τα χρόνια πέρασαν, εκείνος ήταν βαθιά πληγωμένος και δε μπορούσε να πιστέψει πως οι δικοί του άνθρωπο αποφάσισαν να στραφούν στην ουσία εναντίον του.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του 2000, η αδελφή του Παναγιώτα, που ήταν ακόμα εν ζωή και για πολλά χρόνια στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, κρατούσε σημειώσεις για τη ζωή του σπουδαίου αδελφού της. Οι δυο τους ήταν πολύ αγαπημένοι. Ακόμα και όταν ο ίδιος ο Βοσκόπουλος άρχισε να πατάει γερά στα πόδια του, δεν άφησε στιγμή από το βλέμμα του τις αδελφές και τις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρεται στο «απαγορευμένο βιβλίο», σύμφωνα με μαρτυρίες της αδελφής του Παναγιώτας Βοσκοπούλου, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε για αρκετά χρόνια στο πλευρό του και τον ανιψιό του και γιο της Παναγιώτας με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Το γυαλί όμως, σύμφωνα με όσα έλεγε η αδερφή του, ράγισε όταν ο τραγουδιστής άρχισε να απομακρύνεται από την οικογένειά του. Οι δυσκολίες στις σχέσεις των δύο αδελφών ξεκίνησαν όταν ο Τόλης, σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα της αδερφής του που δημοσιοποιεί σήμερα η Espresso-, δε συμπεριφερόταν σωστά σε εκείνη, μιλώντας της άσχημα ακόμα και μπροστά σε κόσμο. Ήταν η εποχή που ο Βοσκόπουλος έμενε μαζί της στις καμπάνες της Βούλας και όλοι υποκλίνονταν στο μεγαλείο της φωνής του.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η Παναγιώτα Βοσκοπούλου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή του διάσημου αδερφού της με τη Στέλλα Δημητρίου και πως η Δούκισσα μπήκε στη ζωή του, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στη ζωή του με τη Μαρινέλλα, όσο και με τη Ζωή Λάσκαρη. Μάλιστα, για την αείμνηστη ηθοποιό αναφέρεται ότι ήταν «το δεύτερο σοβαρό αίσθημα, που ήταν και το μεγάλο λάθος του». Επίσης, στο βιβλίο υπάρχει και η αναφορά ότι από τη Ζωή Λάσκαρη εκείνος έφυγε με μόλις μια βαλίτσα ρούχα και τίποτα άλλο.

Read More

And More