Τον απέβαλαν από το σχολείο γιατί δεν ξύρισε το μουστάκι!

Το έδειξαν την πόρτα της εξόδου επειδή είχε μουστάκι. Ο λόγος για ένα 13χρονο μαθητή που έχει δερματολογικές ευαισθησίες και δεν μπορεί να ξυρίζεται συχνά.

Ο Marc Grey, έπειτα από συμβουλή του δερματολόγου του, αποφάσισε να μην ξυρίσει το μουστάκι του, παρά τους αυστηρούς κανόνες του σχολείου στο Northumberland, που είναι μαθητής. Ο γιατρός, μάλιστα, τον προειδοποίησε πως έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα και το ξύρισμα θα μπορούσε να του προκαλέσει μεγάλο ερεθισμό.

Αυτό, όμως, δεν συγκίνησε, όπως φαίνεται τους υπεύθυνους του σχολείου, που θεώρησαν πως ο νεαρός αγνόησε τους κανόνες εμφάνισης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και γι’ αυτό τον απέβαλαν. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, ο οποίος είχε κινδυνεύσει να αποβληθεί επειδή άφηνε γένια, λόγω της συγκεκριμένης κληρονομικής πάθησης.
Από τη μεριά τους οι γονείς του παιδιού, ζήτησαν από το σχολείο να επανεξετάσει το αίτημά τους και ο Marc θα επισκεφθεί δερματολόγου που θα ορίσουν οι ίδιοι για να διαπιστώσουν αν ισχύει η δερματολογική του ευαισθησία.

Read More

And More