Τον έσωσε η αδελφή του! Το πρώτο παιδί στη χώρα που “κέρδισε” τη μεσογειακή αναιμία

Κατάφερε να θεραπευτεί από τη μεσογειακή αναιμία χάρη στην αδελφή του. Ο λόγος για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που νίκησε την ασθένεια και κατάφερε να σωθεί με την βοήθεια της τετράχρονης αδελφής του.
Η μικρή Άλκιστη είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας και ήρθε στον κόσμο τα Χριστούγεννα του 2008. Οι γονείς της είδαν σαν δώρο Θεού την άφιξη της, που τους γέμισε χαμόγελα μέσα στο Γολγοθά που περνούσαν με τον γιο τους, που έπασχε από μεσογειακή αναιμία. Η χαρά τους όμως, ήταν διπλή όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η κορούλα τους θα μπορούσε να σώσει και το πρώτο τους παιδί.
Έτσι κι έγινε… όπως διαβάζουμε στην “Espresso”, η Άλκιστη ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση και ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ισοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή, Την ώρα του τοκετού στην καισαρική οι γιατροί πήραν αίμα από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο, τον οποίο διατήρησαν σε κατάψυξη και αφού απομόνωσαν τα βλαστοκύτταρα τα μεταμόσχευσαν στο παιδί που έπασχε από σοβαρής μορφής αναιμία.
Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων στον μικρό Θοδωρή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2010. Από τότε μέχρι σήμερα το παιδί υποβάλλεται σε συχνές εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και ο μικρός έχει θεραπευτεί από την ασθένεια.

Read More

And More