Τόνια Σωτηροπούλου: “Ο Κωστής είναι μια διαφορετική επιλογή ανθρωπότυπου” – Η συμβίωση και η σχέση με τους γονείς της

Η Τόνια Σωτηροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Beaute και τη Χριστιάνα Σταματέλου και μίλησε για τη συνύπαρξη με τον Κωστή Μαραβέγια, τη συμβίωσή τους, περιέγραψε την καθημερινότητά της αυτή την περίοδο, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τους γονείς της. 

Η αυτογνωσία σου έδωσε τα κριτήρια να κάνεις σωστή επιλογή στην προσωπική σου ζωή;

Ο Κωστής είναι μια διαφορετική επιλογή “ανθρωπότυπου”, απ’ ό,τι επέλεγα ως τότε. Ήμουν έτοιμη να υπάρξω σε μια σχέση που να είναι κανονική, να με κάνει ευτυχισμένη, να κάνω και εγώ τον άλλο ευτυχισμένο, κι όποιο θέμα κι αν υπάρξει να βρισκόμαστε στη μέση, να μην τρέχει μονίμως ο ένας πίσω από τον άλλον. Το λέω και στις φίλες μου. Υπάρχει τεράστιος φόβος σε κοπέλες της ηλικίας μου, οι οποίες ενώ μπορεί να τα έχουν όλα, κάνουν επιλογές στους άνδρες, ίδιες με αυτές που έκαναν στα 22 τους, ενώ σήμερα είναι 34.

Κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις το μάθημά σου και να φροντίσεις να είσαι πιο συμβατή κι ευτυχισμένη με κάποιον. Δεν πιστεύω ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες. Μπορεί να έχουν μία κάποια δυσκολία, όμως ο έρωτας δεν είναι “ατέρμονος πόνος”. Ο προβληματικός έρωτας, η δυσλειτουργική σχέση είναι το ίδιο με αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας. Όταν έχουμε πυρετό, το σώμα μας μάς δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και ανεβάζει πυρετό. Σε μια σχέση όταν υπάρχει συνεχής πάλη και πόνος, ένα καμπανάκι σε προειδοποιεί ότι πρέπει να φύγεις. Χαίρομαι που το είχα συνειδητοποιήσει πριν έρθει ο Κωστής στη ζωή μου.

Πώς είναι η συμβίωσή σας;

Είναι μεγάλη χαρά να συμβιώνεις όταν είσαι ευτυχισμένος. Η συνύπαρξη με κάποιον σε 24ωρη βάση, συνήθως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς εντελώς ασυνείδητα συμβιώσαμε αμέσως, και μετά, εντελώς συνειδητά, νοικιάσαμε ένα σπίτι μαζί. Πέρασε ένας χρόνος και σκεφτόμουν πόσο νορμάλ κι αβίαστο ήταν αυτό το διάστημα. Δεν παρεμβαίνει ο ένας στο χώρο του άλλου, είναι πολύ λίγες, ελάχιστες οι προστριβές.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου στις συνθήκες covid;

Είμαι πρωινός τύπος. Μία κανονική ημέρα ξεκινάει  στις 8.30 το πρωί. Αν ξυπνήσω στις 12 αισθάνομαι ότι χάνω όλη τη μέρα. Θα πάω βόλτα με τη Στέλλα, θα κάνω διαλογισμό, γυμναστική, αν δεν έχω γύρισμα θα κάνω ραντεβού. Το βράδυ θα μαγειρέψω και θα έρθουν στο σπίτι μου κάποιοι φίλοι. Όταν θα αλλάξουν τα πράγματα, το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι ένα ταξίδι στο Λονδίνο ή την Ιταλία. Πριν από το lockdown δεν υπήρξε μήνας που με τον Κωστή δεν θα κάναμε ένα ταξίδι. Είμαστε ταξιδευτές. Μου έχει λείψει. Πρώτα όμως θα ήθελα να πάμε κάπου στην Ελλάδα. Στην Ύδρα που υπεραγαπώ και έχω μια ενεργειακή σύνδεση μαζί της. Θέλω να βρεθώ κάπου κοντά στη θάλασσα. Κι ίσως το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πάω θερινό σινεμά.

Ποια είναι η σχέση σου με τους γονείς σου;

Είμαι πολύ δεμένη μαζί τους, τους αγαπώ, τους σέβομαι και τους χρωστάω πολλά. Μου έδωσαν απόλυτη ελευθερία στο να γίνω αυτό που ήθελα, να κάνω τις επιλογές μου, παραμένοντας δίπλα μου με τις συμβουλές τους. Δεν ζητούν τίποτα, σέβονται τον χώρο και τον χρόνο μου, έχουν αυτή τη βλακεία που έχουν πολλοί Έλληνες γονείς τύπου “μην το πεις στο παιδί και το στενοχωρήσεις”, με αποτέλεσμα το παιδί να μαθαίνει το κακό νέο τελευταίο. Νομίζουν ότι έτσι με προστατεύουν, όμως είναι χειρότερα. Έχουν δημιουργηθεί τεράστιες κρίσεις, όπως σε κάποια φάση που ήταν άρρωστη η μητέρα μου, δεν μου το είπαν και ξαφνικά μου τηλεφωνεί ο πατέρας μου: “έλα τώρα στο νοσοκομείο γιατί χειρουργείται η μαμά σου”. Αυτό δεν είναι καλό, όμως το κατανοώ, επειδή τελικά όλα πηγαίνουν καλά.

 

Read More

And More