Τραγικός επίλογος για τη Χρύσα Σπηλιώτη – Ο κόσμος του θεάτρου την αποχαιρετά

Η αυλαία έπεσε. Η Χρύσα Σπηλιώτη είναι νεκρή. Χάθηκε στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες που έπνιξαν την ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα. Η ηθοποιός και ο σύζυγός της Δημήτρης Τουρναβίτης άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι. Μαζί με δεκάδες ακόμα γείτονές τους. Οι δικοί τους άνθρωποι θρηνούν για τα δύο αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και για όλους όσους χάθηκαν τόσο άδικα στις φονικές φωτιές. Θρηνεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Στην είδηση της ταυτοποίησης της σορού της Χρύσας Σπηλιώτη δεν λύγισαν μόνο οι δικοί της. Την ανακοίνωση έκανε η κολλητή της φίλη Αννέτα Παπαθανασσίου. “Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή“, έγραψε και τα social media γέμισαν μηνύματα θλίψης.

Συγχωρήστε με που δεν μπορώ να μιλήσω. Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα. Η Χρύσα είναι τώρα στην μνήμη μας και στην καρδιά μας μαζί με τον Δημήτρη της που αγαπούσε τόσο.

Gepostet von Anneta Papathanassiou am Sonntag, 29. Juli 2018

Αντεκατέστησαν αυτά με τις ευχές των προηγούμενων ημερών και της αγωνίας όταν η ηθοποιός θεωρούνταν ακόμα αγνοούμενη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις ποια είναι η Χρύσα Σπηλιώτη

Το βράδυ της Παρασκευής, μετά το τέλος της παράστασης Θεσμοφοριάζουσες το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου όταν ο σκηνοθέτης της Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησε για τη Χρύσα Σπηλιώτη. Την αφιέρωσε σε εκείνη και είπε: «Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους καμένους ανθρώπους είναι και μία φίλη, συνάδελφος. Μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα. Μία ψυχούλα. Η Χρύσα Σπηλιώτη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους συγγενείς τους…».

Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, είχε ταυτοποιηθεί η σορός του συζύγου της. Η σορός του ταυτοποιήθηκε, μέσω DNA, όταν κλήθηκε να μεταβεί στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων από τη φωτιά στην Αττική, ο αδερφός του, Κώστας Τουρναβίτης.

Η κόρη του μουσικού αποχαιρέτησε τους δύο αγαπημένους τους ήρωες, όπως τους αποκάλεσε. «Και η αυλαία έπεσε. Τίτλοι τέλους και για τους δυο μου ήρωες. Αιωνία η μνήμη τους», έγραψε η Αλίκη Τουρναβίτη στη σελίδα της στο facebook.

Ακολούθησαν όμως πολλά ακόμα διαδικτυακά “αντίο” για την ηθοποιό που αγαπήσαμε μέσα από τις θεατρικές και τηλεοπτικές της συμμετοχές. Ανάμεσά τους και αυτό του Σπύρου Μπιμπίλα με τον οποίο γνωρίζονταν 38 χρόνια. Έκαναν μαζί τα πρώτα τους βήματα. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο ηθοποιός εξέφραζε την αγωνία του και ήλπιζε σε ένα θαύμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις το “αντίο” του Σπύρου Μπιμπίλα

Ακολούθησαν όμως δεκάδες μηνύματα ακόμα από φίλους, συναδέλφους και απλό κόσμο που θέλησε να την αποχαιρετήσει.

Η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Καρατζιάς

Ο ηθοποιός Ιάκωβος Μυλωνάς

Το Θέατρο των Αλλαγών τιμά την μνήμη της μετανομάζοντας ένα από τα μαθήματά του σε “”Θεατρική γραφή – Χρύσα Σπηλιώτη”.

Η Χρύσα Σπηλιώτη δίδασκε στο Θέατρο των Αλλαγών "Θεατρική γραφή". Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες ανέβασαν με τους μαθητές…

Gepostet von Evdokimos Tsolakidis am Montag, 30. Juli 2018

Read More

And More