Τραγικός θάνατος για έναν 25χρονο σημαιοφόρο των Ο.Υ.Κ!

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 25χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Γ. Λυκάκη που είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση του στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου ο σημαιοφόρος, όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που περνούν το ιδιαίτερα δύσκολο “σχολείο”, βρισκόταν σε περίοδο προσαρμογής.
Το καθημερινό πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διέλευση από τον λεγόμενο στίβο μάχης που περιλαμβάνει πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να περάσουν οι εκπαιδευόμενοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Ωστόσο, επειδή βρίσκονταν ακόμα σε περίοδο προσαρμογής η άσκηση ολοκληρωνόταν χωρίς χρονικό περιορισμό.
Ο άτυχος σημαιοφόρος άγνωστο για ποιο λόγο έχασε την ισορροπία του, καθώς περνούσε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια, την “αράχνη”, ένα τείχος δηλαδή από κάθετα και οριζόντια σχοινιά ύψους 15 μέτρων. Ο 25χρονος έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι. Οι γιατροί του Αττικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε διέγνωσαν μόνο το θάνατο του καθώς υπέκυψε στα τραύματα του.
Το ΓΕΕΘΑ κήρυξε σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις διήμερο πένθος για τον άδικο χαμό του . Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει δωθεί εντολή να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό

Read More

And More