Τρανταχτά τα ονόματα αυτών που χρωστούν στο Δημόσιο! Μάθε ποιοι είναι

Μέχρι και 15 χρόνια χρέη έχει… μαζέψει το Δημόσιο και λόγω ανικανότητας των υπηρεσιών τώρα δίνει το πράσινο φως στους ιδιώτες να κυνηγήσουν τους “μπαταχτσήδες” που χρωστάνε ως και 100 εκατομμύρια ο καθένας μαζί με τα πρόστιμα.

Το ρεκόρ σπάει λογιστής ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή και αυτό το παράδειγμα δείχνει όμως ότι είναι αμφίβολο ότι θα εισπραχθούν τα ποσά.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα που περιλαμβάνει 4.152 ονόματα, μεταξύ αυτών κάποια πασίγνωστα, τρανταχτά.

Πρόκειται για τον κατάλογο των φυσικών προσώπων οφειλετών του δημοσίου – με χρέη πάνω από 150.00 ευρώ – ενώ έχει προηγηθεί και η δημοσιοποίηση της λίστας με τις επιχειρήσεις – οφειλέτες.
Συνολικά και οι δύο κατηγορίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 42 δισ ευρώ μέρος των οποίων επιχειρεί να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών, τόσο με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – σε έως και 60 δόσεις – όσο και με την πρόσληψη δικηγορικών εταιριών και συμβούλων και εισπρακτικών εταιριών που θα αναλάβουν περάσουν από το “ψιλό κόσκινο” τα περιουσιακά στοιχεία όλων των μεγαλοοφειλετών.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο λογιστής Νίκος Κασιμάτης από τη Θεσσαλονίκη που έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και χρωστά συνολικά στο δημόσιο 952 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός του λογιστή υπάρχουν και δεκάδες περιπτώσεις οφειλετών που έχουν ελεγχθεί, αλλά μέχρι τώρα είναι αδύνατη η είσπραξη των οφειλούμενων.

Μεταξύ άλλων, στη λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου περιλαμβάνονται ο Γιώργος Μπατατούδης – πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ – με οφειλές 2,5 εκατ ευρώ, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, με χρέη 1,15 εκατ ευρώ, όπως και ο ιδιοκτήτης της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος, με χρέη 14,29 εκατ ευρώ.
Περιλαμβάνονται ακόμη τα ονόματα των Γιωργου και Σταύρου Κοσκωτά με χρέη 2,4 εκατ ευρώ ο κάθε ένας. Επίσης, εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για χρέη ύψους 515.000 ευρώ.

Διάβασε όλη τη λίστα στο Newsit

Read More

And More