Τρεις καύσωνες θα μας ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι!

Τρεις καύσωνες θα μας ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι! | tlife.gr

Mπορεί να είχαμε έναν καύσωνα κάθε τρία χρόνια αλλά σιγά-σιγά και ως το 2100 τα πράγματα αλλάζουν! Οι λαοί της Μεσογείου εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, που θα επέλθουν τον επόμενο αιώνα στην περιοχή, μάλλον θα υποφέρουν λόγω… ζέστης!

Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό, πόλεις όπως η Αθήνα, η Ρώμη και η Μασσαλία θα βιώνουν τουλάχιστον 3 καύσωνες κάθε καλοκαίρι ως το 2100, αντί για έναν, κάθε τρία χρόνια…

Στην έρευνα αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως ορισμένες από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης, όπως τα αστικά κέντρα της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, της Μασσαλίας, του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης, θα δουν τεράστια επιδείνωση στους “δείκτες” υγείας.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, θα έχει ως αποτέλσμα, την αύξηση της υγρασίας γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου με αποτέλεσμα η ζέστη να γίνεται αφόρητη.

Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα εντείνει τον κίνδυνο για ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Η έρευνα προσδιορίζει τον καύσωνα ως περίοδο έξι ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κατά 10% υψηλότερες από το μέσο όρο της περιόδου.

READ more