Τζένη Διαγούπη στο TLIFE:”Δεν πρέπει να κάνουμε θέατρο μόνο για την ψυχή μας αλλά για την τσέπη μας”

Η Τζένη Διακούπη είναι ένας άνθρωπος που εκπέμπει θετική ενέργεια από χιλιόμετρα. Ακόμα κι αν δεν της μιλήσεις, αρκεί να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί της! Το TLIFE τη συνάντησε στα γυρίσματα της σειράς Daddy cool όπου έκανε guest εμφάνιση.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις backstage από τα γυρίσματα της σειράς

Μας μίλησε με αστείρευτο κέφι και χιούμορ ακόμα και τα σοβαρά θέματα, όπως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος της. Η ίδια επιμένει να είναι αισιόδοξη, να στηρίζει τη γειτονιά της τη Νέα Σμύρνη και να φτιάχνει τα όνειρά της με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Τήνου.

Πώς ήταν η εμπειρία σας από την συμμετοχή στο Daddy cool;
Νομίζω ότι όποιος έρχεται εδώ, για κάποιο λόγο, τους ερωτεύεται όλους και δεν θέλει να φύγει.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στη σειρά;
Ο δικός μου ρόλος έχει μία τρέλα. Είναι μία βοηθός γυναικολόγου που εμπλέκετεια στην ιστορία γιατί είναι φίλη με την Κατερίνα (σ.σ. την οποία υποδύεται η Αγοραστή Αρβανίτη) και έρχεται και δημιουργεί διάφορα μπλεξίματα. Είναι το alter ego της Κατερίνας ουσιαστικά, την βοηθάει σε διάφορα πράγματα.

Είναι μία σειρά που την βλέπατε και σαν τηλεθεατής;
Την έβλαπα πέρυσι πολύ κι όταν μου είπαν να ειμαι, μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα.

Τι είναι αυτό που την έχει ξεχωρίσει;
Είναι μία σειρά που έχει αλήθεια. Βοηθάει τους ανθρώπους να σκεφτούν αρκετά ρομαντικά. Εϊναι για όλη την οικογένεια, θα μοπρούσα να πω. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι και ο σκηνοθέτης και η σεναριογράφος έχουν επιλέξει ανθρώπους νέους να τους εμπιστευούν για μία πολύ δυνατή δουλειά και πολύ δυνατές ερμηενείες.

Μπορούν να γίνουν καλές δουλειές στην εποχή μας παρά τα περιορισμένα budjet;
Γίνονται με μεγάλο αγώνα κι αυτοί που τις κάνουν τις καλές δουλειές ματώνουν και πονάνε πολύ και ίσως να μην έχουν και την σωστή ανταπόκριση, γενικά, από τον κόσμο κι από το κανάλι που της στηρίζει. Στην εποχή μας, νομίζω ότι, επιλέον τα πιο “εύπεπτα” και τα πιο φθηνα πράγματα.

Το κοινό όμως τις θέλει τις σειρές.
Το κοινό θέλει τις βλέπει. Γενικά, ο κόσμος θέλει να βλέπει τηλεόραση. Όλοι ρωτάνε γιατί δεν κάνετε σίριαλ. Τα σίριαλ πια είναι κάτι πολύ δαπανηρό, αν και πολλοί δεν το πιστευούν. Είναι δύσκολη εποχή αλλά ας μην απογπητευόμαστε γιατί εδώ που είμαστε αυτή τη στιγμή γίνεται ένα σίριαλ με προδιαγραφές παλαιών γυρισμάτων οπότε αυτό είναι μία όαση.

Αντίστοιχα όμως και θεατρικά υπάρχει οικονομικό θέμα αλλά βλέπουμε ότι ανεβαίνουν πολλές καλές παραστάσεις.
Ανεβαίνουν αλλά δεν ξέρουμε αν πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι γιατί πολλοί δεν έχουμε πληρωθεί ούτε από το θέατρο ούτε απο την τηλεόραση. Το θέατρο είναι μία άλλη μορφή τέχνης και έκφρασης. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε θέατρο μόνο για την ψυχή μας αλλά πρέπει να κάνουμε και για την τσέπη μας. Δεν ισχύει αυτό, πολλοί άνθρωποι δουλευούν πολύ δωρεάν στο θέατρο πια. Ίσα για να υπάρχουν σε μία παράσταση. Το θεωρώ θεμιτό κι αυτό γιατί το έχουμε ανάγκη απλά νομίζω είμαστε σε μία δύσκολη φάση. Εγώ από αυτή τη δουλειά ζω τα τελευταάι 18 χρόνια, δεν έκανα κάτι άλλο. Άρα, θα ήθελα και να πληρώνομαι.

Έχετε απογπητευτεί ποτέ τόσο που να σκεφτεί να κάνετε κάτι άλλο;
Απογοητεύομαι συνέχεια γιατί η δουλειά αυτή σου δίνει μια χαρά και 200 λύπες. Να τα παρατήσω εντελώς δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Δεν ξέρω αν αυτό στο μέλλον γίνει απλά προσπαθώ να βρω, τον τελευταίο χρόνο, μία άλλη διέξοδο για να βγάλω χρήματα.

Σας έχουμε δει να συχνάζεται σε ένα καφέ στη Νέα Σμύρνη.
Αυτό το έχει ο αδερφός μου, δεν εργάζομαι εκεί. Απλά πηγαίνω γιατί πίνω καφέ τζάμπα (γέλια). Πηγαίνω γιατί είμαι και νεοσμυρνιώτισσα οπότε πίνω έναν καφέ δωρεάν εκεί, σαν καλλιτέχνης που είναι, με κερνάνε.

Σας αρέσει να κινείστε στη γειτονιά;
Πάντα μου άρεσε η γειτονιά μου και στηρίζω και τα μαγαζιά στη γειτονιά μου. Προσπαθώ δηλαδή και παπούτσια να αγοράζω και ρούχα να αγοράζω και τα καθημερινά μου πράγματα να τα παίρνω από τη γειτονιά μου. Θεωρώ ότι γειτονιά είναι αυτό που μένει στην Ελλάδα και στην ελληνική οικογένεια. Όλοι μια γειτονιά είμαστε και ίσως επειδή κι εδώ το σίριαλ, το Daddy cool, είναι γυρισμένο σε μία γειτονιά έτσι κι αλλιώς, είναι σαν οικογένεια. Είναι μία οικογένεια μέσα σε μία γειτονιά το Daddy cool. Αυτό νομίζω ότι είναι αρκετά θετικό και μας δίνει ελπίδες.

Έχετε μεγαλώσει στη Νέα Σμύρνη;
Ναι, έχω μεγαλώσει στη Νέα Σμύρνη από παιδί.

Έχετε όμως και μία ιδιαίτερη αγάπη στην Τήνο.
Στην Τήνο πάω τα τελευταία 11 χρόνια και πάω πολύ. Μετά από ένα σημαντικό γεγονός που συνέβη στη ζωή μου το καλοκαίρι του 2006 την επέλεξα για να πάω να προσκυνήσω αλλά μετ΄ατην ερωτεύτηκα οπότε πηγαίνω κάθε χρόνο και κάνω διακοπές.

Είστε “ντόπια” πια.
Ναι, είμαι ντόπια πια νομίζω. Μου λένε πού να βρούμε να μείνουμε, πού να βρούμε να φάμε. Είμαι κάτι σαν τουριστικός οδηγός της Τήνου (γέλια). Είναι ένας μαγικός τόπος και θεωρώ ότι είναι και λίγο αδικημένη γιατί οι περισσότεροι την επισκέπτονται μόνο για την Παναγία ενώ δεν είναι μόνο αυτό. Έχει πολλά υπέροχα πράγματα να δεις και να ονειρευτείς.
Εγώ ξεχωρίζω τις διαδτομές που μπορείς να κάνεις, περπατώντας ή και με αυτοκίνητο. Τα απομονωμένα μέρη, που έχει πάρα πολλά, να πας να φας, να πιεις, να κάνεις μπάνιο, να κάνεις παρέες. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ωραίοι στην Τήνο και έχει και ωραίο φαί και πολύ φθηνό και διαμονή. Γενικά είναι ένα πολύ ωραίο νησί.

Οπότε και φέτος το καλοκαίρι θα σας δούμε στην Τήνο;
Αν μας αξιώσει ο Θεός, ναι φυσικά, θα είμαι στην Τήνο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More