Tζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Η σπάνια φωτογραφία από τη δεξίωση του γάμου τους και η γνωριμία τους!

Ένας μεγάλος έρωτας ήταν αυτός της μεγάλης μας ηθοποιού Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρίσκονται το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφασίσουν να παντρευτούν! Βέβαια ο γάμος τους κράτησε μόνο 4 χρόνια!

Ο δημοσιογράφος  και συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει στο instagram την ιστορική φωτογραφία της Τζένης στη δεξίωση του γάνου τους με τον γαμπρό Ζάχο Χατζηφωτίου και τον Έλληνα μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο ο οποίος ήταν καλεσμένος στο γάμο.

Η Τζένη Καρέζη και ο πρώτος σύζυγος της Ζάχος Χατζηφωτιου γνωρίστηκαν το 1961 στο Λονδίνο σε κοινό φιλικό σπίτι, όταν εκείνη είχε επισκεφτεί την Αγγλική πρωτεύουσα για καλλιτεχνική ενημέρωση και εκείνος για επαγγελματικους λόγους καθώς διέμενε στο Παρίσι. Ξανασυναντηθηκαν την Πρωτοχρονιά του ’62 όπου ξεκίνησε ένα τρυφερό ειδύλλιο μεταξύ τους και τέσσερις μήνες μετά αποφασίζουν να παντρευτούν. Στις 7 Μαΐου του 1962 γίνεται ο γάμος στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και μετά η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπομπη με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα εκτός της Αλικης. Ήταν η περίοδος του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ τους, τα επόμενα όμως χρόνια που ωριμάσαν καλλιτεχνικά και σαν προσωπικοτητες αγαπήθηκαν και παρέμειναν καλές φίλες. Η κοινή ζωη της μεγάλης ηθοποιού με τον κοσμοπολίτη και Bon viveur σύζυγό της είναι γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια, όμως τα διαφορετικά τους ωράρια με πολυωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη και η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομακρύνουν και μετά από τέσσερα χρόνια αποφασίζουν να χωρίσουν.

Η Τζένη με τον Ζάχο Χατζηφωτιου το 1965 στο σκάφος της το οποίο είχε ονομάσει “Μαίρη Μαίρη” από την μεγάλη θεατρική της επιτυχία την περίοδο 1964-65

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει στο βιβλίο του, ενα βράδυ Τσικνοπέμπτης βγαίνει με φίλους του να διασκεδάσει στο κοσμικό κεντρο “Αθηναία” και εμφανίζεται μπροστά του μια γυναίκα ντυμένη “Ντόμινο” με μάσκα την οποία και φλερτάρει έντονα. Μετά από λίγο εκεινη βγάζοντας την μάσκα ανακαλύπτει ότι είναι η Τζένη η οποία του αναφέρει “Ήθελα να δω μέχρι που θα φτάσεις”..Στην πορεία των χρονων παρέμειναν δυο καλοι φιλοι.

Read More

And More